Oscar and The Wolf kondigt nieuwe plaat ‘Infinity’ aan met ‘Breathing’, vindt schoonheid in EDM

door Thomas Konings

Dat Oscar and the Wolf dit jaar nog een nieuwe plaat ging uitbrengen was ondertussen al een tijdje bekend. Vandaag volgen dan eindelijk meer details over de release. ‘Infinity’ heet de nieuwe langspeler van Max Colombie, de releasedatum is 29 september (via [PIAS]). De tracklist telt twaalf songs, waaronder ‘So good’, en herbergt volgens de frontman een “eclectische verzameling nummers die het resultaat zijn van een dramatisch jaar”.

Invloeden op dat werk gaan van The Smiths over Calvin Harris naar Connan Mockasin. “Ik heb nooit liedjes willen maken die enkel droevig of gelukkig zijn”, legt Colombie uit, terwijl hij eraan toevoegt dat hij niet gelooft in een onderscheid tussen commerciële en alternatieve muziek. “Ik denk dat er een echte schoonheid zit in EDM” stelt hij bovendien nog.

Vandaag lost Oscar and the Wolf ook een tweede single uit zijn nieuwe plaat in de vorm van ‘Breathing’. Het catchy nummer kreeg z’n première op Pukkelpop en kan dus mogelijk bekend in de oren klinken. Onze landgenoot beschrijft de song als “een viering van verdriet voor creatures of the night“. Check ook de epische video waarin Colombie’s huid gemaakt is van diamanten en gebodypainte vrouwen in een vaag berglandschap de setting vormen.