Oude instrumenten? Geef ze aan Rock Bujumbura of breng ze naar de Kringwinkel

door Jacky Ypzsilon

Gitaren vernielen? Voor ons hoeft het niet echt. Onze Smash your guitar-contest was dan ook een grapje, 1 april, nietwaar? Enkele decennia geleden was het misschien wel revolutionair, origineel en schokkend om oude instrumenten in de prak te rammen op de planken, tegenwoordig zadelt het ons meer op met een been there, done that-gevoel.

Ligt er bij jou een of ander muziekinstrument in de weg, dan kan je er echter heel wat mensen een plezier mee doen. Ken je Rock Bujumbura al? Deze Belgische organisatie verzamelt en herstelt indien nodig gitaren en andere geluidsmakers, en stuurt ze dan naar Afrika, waar plaatselijke muzikanten ze heel dankbaar in ontvangst nemen. Check de website van Rock Bujumbura voor meer info.

Een ander alternatief dat nuttiger en ecologischer is dan dumpen of trashen is de Kringwinkel. Je krijgt er dan wel geen geld voor, maar je doet er iemand een plezier mee en je steunt een Belgisch maatschappelijk project. Er is er vast wel een bij jou in de buurt, check www.dekringwinkel.be.