Phoenix bewijst zijn waarde op nieuwe single ‘J-boy’ uit ‘Ti amo’

door Joppe Peeters

Na enkele jaren stilte is Phoenix weer helemaal terug. Onlangs speelde de groep uit Versailles nog twee intieme optredens in de Antwerpse TRIX, om al wat nieuw werk live uit te proberen. Daarna kwamen er de eerste berichten over de nieuwe plaat ‘Ti amo’, die op 9 juni zal verschijnen via Loyauté en Glassnote Records.

Die nieuwe plaat heeft nu een gezicht gekregen (foto), en er is ook een eerste single vrijgegeven. Die heet ‘J-boy’ en kan je hieronder beluisteren. Het nummer doet qua sound nogal denken aan de nieuwe Temples. Correctie, de nieuwe Temples doet denken aan Phoenix. ‘J-boy’ klinkt namelijk als vintage Phoenix, en zo begint de invloed van de Fransen op het huidige pop-rocklandschap duidelijk te worden. Er waren immers al vele andere rockgroepjes die synthriedeltjes in hun nummers staken, lang voor Tame Impala ‘Currents’ uitbracht.

Wie het exclusieve feest in Trix heeft gemist, krijgt een herkansing op Dour, waar Phoenix zaterdag 15 juli een van de grote namen is. Tickets en info vind je hier.