PIAS Nites Brussel 2012 – line up aangevuld met oa Tom Smith en Joan As Police Woman

door Bart Somers

De eindejaarsperiode is niet compleet zonder cadeautjes! [PIAS] verwent je daarom met 3 nieuwe namen voor de [PIAS] Nites op 16 en 17 februari in Tour&Taxis te Brussel. (info & tickets)

TOM SMITH: Part time Funny Looking Angel maar vooral bekend als de charismatische frontman van EDITORS. Tom Smith verraste ons onlangs nog met een heuse kerstplaat. In 2012 trekt hij echter opnieuw de studio in met EDITORS om de opvolger van het met platina bekroonde ‘In This Light And On This Evening’ in te blikken. Met #1 hits als ‘Papillon’ en ‘No Sound But The Wind’ is EDITORS één van de grootste en meest recente succesverhalen van [PIAS]. Zanger Tom Smith mocht dan ook zeker niet ontbreken op de 30ste verjaardag van [PIAS]. Hij doet dit met een éénmalig en dus hoogst exclusief solo concert. Verwacht je aan naakte en bloedstollend mooie versies van classics.

JOAN AS POLICE WOMAN: Een verjaardag is nooit compleet zonder de sterke arm der wet. De prettig gestoorde New Yorkse singer-songwriter Joan Wasser, a.k.a. Joan As Police Woman, mag dan ook niet op het appel ontbreken. Met haar 3de album ‘The Deep Field’ gooide ze begin dit jaar hoge ogen. Indie-Motown op zijn best. Swingend, ontroerend en tot in de puntjes verzorgde arrangementen. Niet te missen.

OSCAR & THE WOLF: Naast gevestigde waarden blijft [PIAS] steeds speuren naar nieuw talent. OSCAR & THE WOLF is de jongste aanwinst en meteen ook een grote belofte voor 2012. De jonge band deelde reeds het podium met Warpaint en Mercury Rev en mocht ook al in Londen, Parijs en Amsterdam aantreden. Voer voor muzikale fijnproevers.

Ticketverkoop op www.piasnites.com aan de prijs van 35€ per dag of 60€ voor een combiticket. Op die site vind je natuurlijk ook de volledige reeds bekende line up.