PIAS Nites Eindhoven – tickets nog steeds te koop, tijdschema is rond

door Bart Somers

Met nog slechts tweeënhalve week te gaan tot de officiële 1e Nederlandse [PIAS] NITES – vrijdag 9 december van 19.00 uur tot 4.30 uur in het Klokgebouw in Eindhoven – is nu het definitieve tijdschema rond. Om 19.00 uur gaat de zaal open waarna Pete Philly een half uur later dit uniek evenement opent. Afsluiter van 2.30 uur tot 4.30 uur is Boemklatsch. De presentatie is in handen van Eric Corton. De [PIAS] NITES zijn in België al een begrip en staan garant voor een eclectisch muziekavontuur waarbij de bezoekers van vroeg in de avond tot diep in de nacht worden meegenomen in een meeslepend geheel van genres en stijlen. (info & tickets)

Het hele tijdschema is dan als volgt:
19:00 deuren open
19:30-20.15 Pete Philly
20:45-21.30 Balthazar
22:00-23.15 dEUS
23.45-00.45 Crystal Fighters
01.00-2.30 uur Vitalic (DJ Set)
02.30-4.30 Boemklatsch
4.30 uur einde

Meer nog dan een concert of een mini-festival, zijn [PIAS] NITES specifiek ontworpen om alle zintuigen te prikkelen en de muziek- en feestliefhebber een unieke ervaring te bezorgen. Niet voor niets dat [PIAS] NITES als slogan Experience Music Differently voert.

Eerdere edities

Vorig jaar organiseerde [PIAS] de eerste [PIAS] NITES in Brussel. Ruim 7000 bezoekers genoten van een avond met o.a. Laurent Garnier, Tiga, Stijn, The Black Box Revelation en Kitty, Daisy & Lewis. Deze eerste editie was zo’n groot succes dat het event dit jaar werd uitgebreid naar twee dagen. Faithless, Cassius, Jim Jones Revue, The Van Jets, Matt&Kim, Crystal Fighters en anderen speelden de zaal volledig plat. Ook Frankrijk is inmiddels gegrepen door het [PIAS] NITES-concept.

Klokgebouw Eindhoven

Deze eerste [PIAS] NITES in Nederland vindt niet voor niets plaats in het Klokgebouw op STRIJP-S in Eindhoven. Deze historische locatie is een icoon van Eindhovens industrieel erfgoed en heeft zich al vele malen bewezen als topvenue voor de meest uiteenlopende festivals en concerten. Denk aan STRP festival, Speedfest, Awakenings en acts als o.a. Faithless.

Voorverkoop

Tickets kosten € 32,50 exclusief servicekosten en zijn te koop via www.piasnites.nl. Verder zijn de kaarten in Nederland te koop bij de vestigingen van Primera en in België bij de Fnac en Free Record Shop. Kaarten kosten aan de dagkassa € 37,50.

Busreizen & toegangstickets vanuit België

Vanuit België worden busreizen-met-toegangstickets naar Het Klokgebouw in Eindhoven georganiseerd. Tickets kosten € 55/€ 60 afhankelijk van de opstapplaats in België en zijn te koop bij FNAC in België..