[PIAS] Nites op 25 augustus in OLT Rivierenhof – line up met Lisa Hannigan en 3 anderen

door Bart Somers

In februari 2013 keren de [PIAS] Nites terug in de bekende succesformule in Tour & Taxis. Ondertussen werkt [PIAS] Nites samen met het Openluchttheater Rivierenhof voor een intieme avond in hun magische kader. Op de affiche: de mooie folkmelodieën van Lisa Hannigan, de intense songs van Josh T. Pearson, het singersongwritertalent van Andy Burrows en Oscar & The Wolf. Tickets kosten in voorverkoop 18€ via www.openluchttheater.be.

Alleen Oscar and the Wolf is al de moeite waard om naar Deurne af te zakken. Ze haalden net niet onze top 10 met hoogtepunten van Pukkelpop, al stonden ze wel op de shortlist na een prachtig concert in een om 12 uur ‘s middags al helemaal volgelopen Club. Lees hier de positieve recensie van de ep ‘Summer Skin’ die Oscar and the Wolf enkele weken geleden uitbracht.

De andere artiesten die de affiche sieren stellen we je graag voor in de woorden van de organisatoren.

JOSH T. PEARSON
Josh T. Pearson had al een verleden in de cultband Lift To Experience (check zeker hun opus ‘The Texas-Jerusalem Crossroads’ uit 2001) en nam via omzwervingen langs Texas, Hull, Berlijn en Parijs ruimschoots de tijd voor hij zijn uiterst persoonlijke songs op de wereld los liet. ‘Last Of The Country Gentlemen’ is één van de opmerkelijkste platen van 2011. Dit alom gelauwerde solo-debuut bevat zeven lange akoestische songs die worden gebracht met een pijnlijke eerlijkheid die niemand onberoerd laat. Live verzacht hij de intense emoties van zijn muziek met absurde bindteksten en welgeplaatste vuile moppen.

ANDY BURROWS
Deze bijzonder getalenteerde songschrijver en allround muzikant komt in het najaar met een debuut onder eigen naam bij [PIAS]. Eerder speelde hij al met Razorlight (zo schreef hij onder andere de hit ‘America’), We Are Scientists en zijn eigen project I Am Arrows. Hij werkte zich nog meer in de kijker via Smith & Burrows, de geslaagde samenwerking met Tom Smith van Editors. ‘Funny Looking Angels’ was de ideale plaat om de decembermaand hartverwarmend door te komen. Andy Burrows houdt van klassieke rock en harmonieuze pop met melancholische melodieën en heeft de perfecte stem om steeds de gevoelige snaar te raken.

LISA HANNIGAN
Lisa Hannigan start haar muziekcarrière aan de zijde van Damien Rice die ze op plaat en live bijstond als zangeres en muzikanten. In 2008 brengt ze haar debuut ‘Sea Sew’ uit, meteen goed voor dubbel platinum in thuisbasis Ierland. Voor haar tweede plaat werkt ze met Joe Henry als producer. ‘Passenger’ maakt de hooggespannen verwachtingen waar en garandeert met ‘What’ll I Do’ een zomerse radiohit! Haar charmante folkpop is ook live erg aanstekelijk, wat op de [PIAS] Nites in Tour & Taxis eerder dit jaar maar al te duidelijk was.