Pig Parade Records organiseert Down The Stream Festival

door Jonas Van Laere

In een tijd waar weinig zaken nog vanzelfsprekend zijn, heeft het organiseren van een festival bijna utopische proporties aangenomen. Gelukkig is dit zonder Pig Parade Records gerekend.

Het jonge Wetterse platenlabel toont zich hyperflexibel en omarmt onze huidige maatschappelijke context met jeugdige onbezonnenheid. Ditmaal door Wetteren op zaterdag 4 juli om te toveren tot één grote (digitale) festivalweide tijdens hun eigenste Down The Stream Festival.

Het onafhankelijk platenlabel maakt van de nood een deugd en haalt enkele varkentjes gewassen en gekamd uit de stal. Wetterse bands Bubba, Young Foxes, PD Martin Band, Mortier, The Grassroots Movement en vi.be-winnaar Soft Boy zullen op het podium van CC Nova namelijk een live-set spelen, die in beeld gebracht wordt door productiehuis Media Viking.

Deze sets zijn te volgen in de deelnemende cafés (zie het facebookevent), of gewoon thuis vanuit uw zetel via Facebook of Youtube. Wil je echter de sfeer van een festival zo dicht mogelijk benaderen, is er een ‘live-zone’ voorzien. Deze wordt ingericht in de stadstuin van Wetteren waar je naast de optredens op groot scherm ook kan genieten van enkele akoestische sets door Katrien Van Opstal, Jesushasatwin en Sitting Duck.

Omdat een klein beetje meer nooit geen kwaad kan worden er tussen de optredens door mini-reportages vertoond over lokaal muzikaal talent. Als afsluiter is er de kortfilm ‘Schaduw, tot je terugkomt’ met Ramy Moharam Fouad en Violet Braeckman.

Met het Down The Stream Festival toont Pig Parade Records alvast dat het een stel dynamische en innovatieve varkens huisvest  en zet het hierdoor een kleine stap richting ideale wereld.

Down The Stream Festival start op zaterdag 4 juli om 17u en sluit rond 22u15. Voor de live-zone in de stadstuin is er nog een beperkt aantal tickets beschikbaar via de website van CC Nova.