Pinkpop 2012 – tickets voor maandag 28 mei opnieuw verkrijgbaar

door Bart Somers

Het zat er dik in dat de organisatie van Pinkpop dit jaar alsnog extra kaarten zou moeten inzetten voor de Pinkpopmaandag, de dag met onder meer Bruce Springsteen, Mumford & Sons en The Hives. De druk op deze kaarten en de zwarthandel in tickets dwingt de organisatie tot deze maatregel. Alleen op deze manier kan de handel in tickets worden ondermijnd. Dat gebeurde namelijk ook vorig jaar met veel succes bij het stormachtige uitverkopen van het Lowlands festival. In eerste instantie zal het gaan om 2000 tickets. Deze extra kaarten zijn per direct verkrijgbaar via de Free Record Shops in België, www.frs.be.

Nu we jullie toch aan de lijn hebben: de line up per dag zoals de organisatoren ons deze vandaag communiceerden ziet eruit als volgt:

ZATERDAG 26 MEI: 15.00-23.00 UUR
THE CURE
ANOUK * KYUSS LIVES! * MOSS
THE TING TINGS * THE ASTEROIDS GALAXY TOUR * MAJOR TOM
BEN HOWARD * THE AFGHAN WHIGS * WILL AND THE PEOPLE

PINKSTERZONDAG 27 MEI: 13.00-23.00 UUR
LINKIN PARK
SOUNDGARDEN * THE KYTEMAN ORCHESTRA * RACOON * BABYLON CIRCUS
KEANE * THE WOMBATS * MASTODON * THE BOSSHOSS
CHASE & STATUS * SHARON JONES & THE DAP KINGS * BOMBAY BICYCLE CLUB
HUNGRY KIDS OF HUNGARY

PINKSTERMAANDAG 28 MEI: 12.00-23.00 UUR
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
MUMFORD & SONS * THE SPECIALS * SEASICK STEVE * GERS PARDOEL
JAMES MORRISON * THE HIVES * HERBERT GRÖNEMEYER * BLOOD RED SHOES * RIVAL SONS
PAUL KALKBRENNER * CHEF‘SPECIAL * MIIKE SNOW
JONATHAN JEREMIAH * SERENA PRYNE & THE MANDEVILLES

PRESENTATIE: GIEL BEELEN en ERIC CORTON

43 JAAR PINKPOP
Pinkpop zal in 2012 voor de 43ste keer plaatsvinden. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 25e keer plaatsvinden; een jubileum. De afgelopen 6 edities waren volledig uitverkocht en in totaal is Pinkpop 22x uitverkocht geraakt. Meer info op de website www.pinkpop.nl.