PLAY 2017 maakt affiche bekend: Raketkanon, SX, Glints, Whispering Sons en een 20-tal andere mooie namen

door Jacky Ypzsilon

Elk jaar trapt de Hasseltse Muziekodroom zijn concertseizoen af met PLAY, een clubfestival dat traditioneel een mooie voorbeschouwing geeft van welke Belgische artiesten het de komende maanden erg goed gaan doen. Daarnaast sieren ook steevast enkele mooie buitenlandse acts de affiche. Dat is dit jaar niet anders.

Op 7 oktober kunnen we ons opmaken voor een avondje muzikale omzwervingen met klinkende namen als SX, Raketkanon, Equal Idiots, Glints, Wwwater, Tsar B, maar net zo goed jong talent als Schaduwland, Shht, Témé Tan, Mind Rays, Darrell Cole en Ellen Steegen. Limburgse bands als Whispering Sons en Statue geven een voorsmaakje van hun nieuwe releases. Uit het buitenland krijgen we onder meer DZ Deathrays en Etienne de Crécy te zien en te horen.

Muziekodroom met nieuw elan
Play 2017 is in zekere zin een symbolische nieuwe start, na een aarzelend seizoen wegens subsidieperikelen. “We hebben even naar een nieuwe adem moeten zoeken”, zegt programmator Jeroen Sels, “Maar we hebben intussen al een erg mooi Playfestival én najaarsprogramma bij mekaar. We gaan er met andere woorden weer keihard tegenaan dit seizoen.”

Slimmeriken worden ModFunder
Je kan naar Play voor 15€ in voorverkoop, maar slimmeriken worden ModFunder. Voor 25 € krijg je dan een gratis ticket voor Playfestival én de rest van het seizoen concertkortingen, previews en de kans als eerste tickets te kopen van grotere shows. Te beginnen bij Millionaire, waar je als ModFunder deze week 24u ‘voorsprong’ krijgt op de gewone ticketkoper.

Meer info:
www.playfestival.be
www.muziekodroom.be