Poppunt en de AB slaan op zaterdag 21.11 de handen in elkaar voor SOUND/CHECK

door Jacky Ypzsilon

Poppunt staat sinds jaar en dag – 14 jaar of iets meer dan 5000 dagen om precies te zijn – Vlaamse artiesten en dj’s bij met raad en daad, en verwierf zo tonnen ervaring in het delen van hun immense grabbelton vol theoretische en praktische kennis. Jaar in jaar uit kan je telefonisch, via e-mail en andere kanalen een beroep doen op deze expertise. Af en toe komen Luc Nowé en zijn team ook gewoon naar je toe, zoals in het verleden regelmatig het geval was op de Muzikantendag of Play and Produce.

Op 21.11 bieden Poppunt en de Ancienne Belgique in de Brusselse referentiezaal iets gelijkaardigs aan onder de noemer SOUND/CHECK. Dit project richt zich op iedereen die op een of andere manier met muziek bezig is: van muzikanten of muziekprofessionals tot muziekfreaks of music creatives. De eerste editie heeft als thema ‘Exploring Music Today’ en brengt een staalkaart van wat er vandaag leeft in muziekland. De eerste namen zijn intussen gekend: onder andere Vampire Weekend-producer Justin Gerrish, Black Box Revelation, STUFF., Lefto, Disco Naïveté, Musketon, AOOA.TV, Charlie De Keersmaecker en Faisal delen op SOUND/CHECK hun muzikale, creatieve en zakelijke inzichten.

En dat gaat breed: muziek maken is vandaag de dag immers meer dan straffe songs schrijven. “Als band of muzikant vertel je een verhaal, dat bestaat uit beats of akkoorden, maar versterkt wordt door alles wat zich daarrond afspeelt, zoals artwork of videoclips”, legt Wim Thijs uit. ”SOUND/CHECK onderzoekt hoe je als muzikant je verhaal kan vertellen, en hoe je muzikale, creatieve en zakelijke keuzes je boodschap kunnen verdiepen.” SOUND/CHECK richt zich dan ook niet enkel op muzikanten, maar op alle betrokkenen in het muziekverhaal: van muzikanten of producers tot graphic designers, muziekfotografen, videoclipregisseurs of music bizz professionals.

Er komen keynotes van bijvoorbeeld Float Fall, een soundlab met onder meer Black Box Revelation, of je kan ook gewoon je muziek, promoplan of lichtplan voorleggen aan specialisten ter zake, om zo meteen hun mening te weten te komen. Interessant? Wij dachten van wel. Surf naar soundcheck.poppunt.be voor meer details.