Poppunt en Kunstenpunt smelten samen tot VI.BE

door Mattias Goossens

Na twintig jaar verandert Poppunt van naam. Het aanspreekpunt voor de muzieksector smelt samen met Kunstenpunt tot VI.BE. Die naam is niet helemaal nieuw, want ook het online platform van Poppunt heette al zo en blijft bestaan. In een persbericht wordt de beslissing verduidelijkt.

Eind december 2018 gaf de Vlaamse Regering groen licht om de opdracht uit te breiden van Poppunt. Vanaf vandaag luistert Poppunt echter naar de naam VI.BE en kunnen zowel beginners, professionele artiesten als de muzieksector er terecht – ongeacht hun muziekgenre. “ De strikte scheiding tussen niveaus en genres binnen de niet-klassieke muziek beantwoordde steeds minder aan een snel veranderende en competitieve muziekwereld. We vonden het hoog tijd om die grenzen open te breken. Met één organisatie die bruggen bouwt tussen genres en niveaus kunnen we meer dan ooit ons talent ondersteunen en op de kaart zetten, tot voorbij de landsgrenzen”, aldus directeur Luc Nowé.

De voorbije maanden kwam er in dialoog met tal van spelers uit de sector en na een bevraging bij duizenden muzikanten een ambitieus beleidsplan tot stand. “We tonen ons daarin gretig maar ook nederig. Binnen de huidige besparingen is het onmogelijk om alle dromen, ambities en noden waar te maken. We moeten keuzes maken”, aldus Nowé. De komende jaren vinkt VI.BE internationalisering en export van Vlaamse en Brusselse artiesten aan als één van de prioriteiten.

Bij de naamsverandering hoort ook een nieuwe website: www.vi.be