Portishead speelt intieme warm up show in OLT Rivierenhof op 17 juli

door Bart Somers

De Britse band Portishead brak in 1994 door met het even broeierige als geniale triphopalbum ‘Dummy’. Dankzij de bezwerende stem van zangeres Beth Gibbons werden nummers als ‘Numb’, ‘Sour Times’ en ‘Glory Box’ instant klassiekers.

Na het tweede album volgde er een pauze, maar in 2008 kwam het trio verpletterend terug met ‘Third’, waarop de zwoele klanken waren verruild voor een donkere & industriële sound. Daarna nam Geoff Barrow, het creatieve brein van Portishead, de soundtrack van ‘Drive’ voor zijn rekening. Ondertussen is de groep aan een opvolger bezig. Enkele nummers waren al te horen tijdens de tournee die de band vorig jaar langs enkele festivals deed.

Deze zomer gaat Portishead opnieuw op tour door Europa. De band speelt in Italië, Spanje, Frankrijk en in België op 17 juli. Het zal een intieme show worden om de band klaar te stomen voor Les Vielles Charrues festival later die week.

PRAKTISCH
De ticketprijs bedraagt €39 (plus €2 voor administratiekosten) en er is een maximum van 4 tickets per persoon. Om de ticketverkoop zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, werkt OLT Rivierenhof met een voorregistratie. Vanaf zondag 10 juni om 12.00u kan je tot en met maandag 11 juni om 12.00u je gegevens invullen op de OLT-site. Opgelet: OLT laat weten dat je registratie geen garantie is op een ticket.

Portishead website

OLT website