Première: Borokov Borokov laat een batterij vintage synths los op single ‘Dubbele gevoelens’

door Gilles Dierickx

Het moet van Kraftwerk geleden zijn dat vier kerels zich zo in de picture werkten als heuse knoppen-virtuozen. Borokov Borokov beroert de podia en pers ook buíten die eigenzinnige electronicasferen intussen al een tijd, en met de release van hun tweede plaat ‘Enkel duetten’ in de steigers lijken ze die lekkere koers enkel verder te gaan opdrijven. Meer zelfs: volgende vrijdag droppen de gulle gozers niet één, maar twéé albums.

‘Enkel duetten’ krijgt gezelschap van ‘Wachtmuziek’ – de titel van die gelijktijdig geloste derde stemt blijkbaar overeen met het ene genre waarin de band zich gedurende 38 minuten en 20 seconden uitdrukt. Nog acht keer slapen eer je dat in concrete klanken vertaald hoort; wat je hier en nu krijgt voorgeschoteld draait immers om ‘Dubbele gevoelens’, de vijfde single waarmee de groep z’n duetten-plaat een laatste keer teaset.

Voor ‘Dubbele gevoelens’ werkte het Antwerpse collectief samen met – we citeren – Ludo de Vriendt, ex-achtergrondzanger van een Londense voetbalploeg en tevens EEWDEE ehcsibirrac-stneg retsrepus”. Plompe synths in een vintage parfum en rudimentair klinkende drumcomputers begeleiden hitsig Ludo’s ritmische vocal, die volgens insiders nogal lijkt op die van Charlotte Adigery, ook net toevallig een Gents-Caraïbische superster bij DEEWEE. Hoe het allemaal ook zij: Borokov Borokov doet wederom dromerig en licht verward dansen!