Première: de minimalistische melancholie van Moonboat’s single ‘Shelter’ is alles wat je tijdens deze laatste winterprik nodig hebt

door Gilles Dierickx

Michaël Lamiroy, Antwerps muzikant en songwriter, houdt zich duidelijk graag veelzijdig bezig. De kerel verzorgt de synths en tweede stem bij Tin Fingers en is violist en gitarist bij School Is Cool, maar heeft daarnaast ook een eigen project lopen. Dat heet Moonboat, en binnenkort brengt Michaël er een eerste ep mee uit. Al sinds de begindagen in 2012 vergezelt z’n kompaan Thomas Jillings hem; sinds kort wordt de full band gevormd door Laurens Dierickx (Hammond, Piano), Sep François (Percussie), Gerben Brys (Bas) en Alfredo Bravo (Drums).

De tweede single en clip bij die eerste worp is sinds vandaag te bewonderen, en wij hebben de eer om het lied aan je voor te stellen. ‘Shelter’ is een heuse melancholische parel, waarbij een minimalistisch gitaarspel en melodische tederheid samen eerst zacht neerdwarrelen, tot indringendere pianoklanken Michaëls stem een extra opstapje bieden. Als Isbells, Flying Horseman en Yuko nog ergens een gaatje openlieten, nestelt Moonboat zich daar met dit nummer graag tussen.

Bekijk en beluister ‘Shelter’ hieronder. De clip werd gerealiseerd door Henri Ardui; de danseres erin is Giada Castioni.

Moonboat staat op 22 maart in De Roma als support van Chantal Acda, op 16 mei op Closer Festival (georganiseerd door Gregory Frateur) en speelt op 14 juni een releaseshow in Het Bos.