Première: Disorientations fuseert postpunk met duistere dansbaarheid op debuutsingle ‘Close to disappearing’

door Gilles Dierickx

Lang voor post-punk zich in de Belgische indiescene op interessante schaal wist binnen te werken, was Melting Time z’n tijd al voor met die intense, rauwe sound. Het Lierse kwartet gaf er in 2016 helaas de brui aan, maar reïncarneerde snel voor een deel al snel in het in even duistere 80’s-badende Lagüna. En je mag daar alweer een nieuwe offspring bijrekenen: Niels Elsermans (vocals, gitaar), Lukas Van Camp (bas) en Tomas Serrien (drums) ontpoppen vandaag samen als Disorientations.

Als het eerste single dropt het trio ‘Close to disappearing’. Korrelige gitaren gaan de worsteling vanaf de start aan met uptempo, new wavy ritmes – Joy Division ligt voor de hand, Eagulls en Nothing gieten daar wat 21ste eeuw doorheen – en laten daarbij eigenlijk nergens een seconde vrij voor stilte of berusting – niet in het minst dankzij Niels z’n melancholische bariton. Donkere dansjes placeer je kortom moeiteloos met Disorientations aan je zijde.

De band speelt z’n eerste shows in Cabron, Antwerpen op 20/11, Antwerp Music City op 05/12 en in de Gentse Kinky Star op 06/12.

Credit foto Achiel De Vlerck