Première: Domoor hypnotiseert met stem en sound op ‘Dans vogelverschrikker, dans’

door Gilles Dierickx

Er wordt de laatste jaren duchtig doorgerapt in de moedertaal, maar de scene laat hier en daar nog best genoeg leemtes voor originele klanken. Maak zo kennis met Domoor, een gloednieuw project van RITCS-studenten Simon Kremar en Lukas Anthierens, die zich met debuutsingle ‘Dans vogelsverschrikker, dans’ in de duisterste regionen der Nederlandse hiphop nestelen.

Simon kwam als producer eerder naar buiten onder family beaches, hij speelt in de liveband van popartiest BRYN en studeert binnenkort af in de richting Geluid, Lukas is masterstudent Radio en creëerde zelf ook al luisterspelen. Spannende combo, spannende sound? Zeker wel: het duo laat zich naar eigen zeggen inspireren door zowel Earl Sweatshirt als Brihang, iets dat ze dat met die eerste track meteen treffend uiten.

De lijvige electronica van Simon drijft op vervormde pianoklanken, haast ambient-achtig dankzij een minimale beat en vol unheimliche details. Daarover rolt Lukas’ vocal zich uit als een stream of consciousness: poëtisch, hypnotiserend en allerminst eenduidig. Een beeldend geheel, kortom, dat als binnenkomer van formaat geldt én de ideale teaser vormt voor de ep die Domoor binnenkort al ter wereld werpt.