Première: Elders kruipt in de huid van tragische liefdeskoppels in clip van ‘Leaves’

door Mattias Goossens

Actrice/zangeres Laurence Roothooft en muzikant Tom Pintens (o.a. Het Zesde Metaal, Roosbeef, Dez Mona) zijn tegenwoordig ook een muzikaal koppel. Als Elders gaan ze aan de slag met sfeervolle synthpop, met single ‘Leaves’ als eerste wapenfeit. Het is de voorloper van een album dat begin 2021 verschijnt en vandaag kun je hier de clip in première bekijken.

“We zijn op verschillende manieren creatief bezig en dat kan soms ingewikkeld zijn in combinatie met kinderen en een huishouden”, aldus Elders. “We hebben al wat crisissen doorstaan waar we steeds sterker uitgekomen zijn. “Fallen leaves make blossom grow” is voor ons dan ook een toepasselijke metafoor. De repetitieve tekst werkt als een mantra die op ons van toepassing is, maar ook op andere manieren geïnterpreteerd kan worden.”

“Toen we dit aan regisseur Ila Pittaluga vertelden kwam ze met het idee om drie iconische koppels te ensceneren die op tragische wijze samen aan hun einde komen. Wijzelf observeren dat vanuit de zaal maar kruipen ook zelf in de huid van Romeo en Julia, Bonnie en Clyde en Orpheus en Eurydice. We observeren dus ook onszelf. En omdat heel weinig mensen ons al live hebben kunnen zien, willen we met deze clip ook onze vibe weergeven.”