Première: het Brugse Carpet Sessions zet frisse bands in de kijker, check de tweede sessie met Ventilateur

door Gilles Dierickx

Meer dan een paar camera’s, wat degelijke micro’s, een YouTube-account en een oog voor talent heb je in feite niet nodig om een online sessie-concept uit te denken. Op papier lijkt dat makkelijk – of als je concertzaal Trix heet – maar zet het maar eens effectief allemaal in werking. Neil Haesebrouck en de mensen achter Comma.World, te situeren en actief in het pittoreske Brugge, draaien daar hun hand duidelijk niet voor om: maak kennis met Carpet Sessions, dat KEXP naar onze contreien brengt.

Neil gaat samen met Julian DevosKa Wien Choi, Arno Vanhoutte en Tibo Nassel (die laatste drie ken je mogelijks ook als rammelrockers bij Budget Trash) op zoek gaan naar vernieuwende, experimentele artiesten in het Brugse ommeland, waarna ze de artiest origineel in beeld brengen. Vroeger kenden we al Spoor 8, waarbij gemikt werd op een uitgepuurde sessie door eerder gevestigde waarden, maar hier zijn het de revelaties van morgen die in de spotlight komen te staan. Drie nummers en een kort interview: ons lijkt het alvast de ideale kennismaking met een nieuwe naam.

De eerste Carpet Session draaide rond Ratmosphere – recent nog op korte tour met Black Box Revelation – dit keer krijg je een introductie tot Ventilateur. Dit instrumentaal trio rijgt jazz-improvisaties aan grooves uit psychedelische rock, waarbij tempowisselingen, een dynamisch stilte-spel en krachtige uitbarstingen nooit ver weg lijken.

De sessies worden opgenomen in JH Comma en gecreëerd in samenwerking met Videolab, een open video-atelier in het Entrepot waar jongeren aan de slag kunnen met professioneel AV-materiaal en onder begeleiding eigen videoprojecten kunnen uitwerken.