Première: Mind Rays blinkt opnieuw uit in gebalde garagepunkpit met single ‘Cease/commence’

door Gilles Dierickx

Al lang voor de inheemse garagerock zich richting de hoogste regionen der airplay en (festival)podia wist op te werken, rommelde er al heel wat interessants doorheen de uitgebreide scene. Daarin altijd garant voor stevige ladingen energie vol lofi fuzzy sounds is het Gentse Mind Rays. Na een split-7″ met Teen Creeps en een self titled ep op cassette, dropte de band in 2017 een van dé Belgische bommetjes dat jaar met debuutplaat ‘Nerve endings’. En hét handelsmerk van het viertal? Rauwheid fuseren met catchiness, zo resulterend in bijzonder pittige garagepunk.

Volgende week lost Mind Rays met ‘Course of action’ z’n tweede langspeler, en als derde single daaruit komt vandaag nog het gebalde ‘Cease/commence’ naar buiten. Het schuurt, rammelt en beukt letterlijk vanaf seconde één, neemt daarbij geen moment gas terug én slaagt er terwijl nog in om onder de twee minuten noisy slidegitaren, een bassolootje én retevette bridge erdoor te mixen. Klassebakken!

Mind Rays releaset ‘Course of action’ in De Centrale in Gent op 21 november (org. Democrazy; info & tickets). De plaat zelf verschijnt op 25 oktober via PNKSLM.