Première: Multani drijft op een dieproze wolk vol slimme synthpop met ‘Monster’

door Gilles Dierickx

De man hopt ongetwijfeld aan een onwezenlijk tempo van podium over repetitiehok naar studio, maar als Niels Meukens eens niét achter de drums zit bij Warhola, Double Veterans, Crackups, Psycho 44 of Shy Dog, knutselt hij graag met dromerige electronica en lofi pop. Als onderdeel van het elektronische collectief Liminal State – waarin ook Julian Hival, MAYEMI en Lucas Vael huizen – zet hij zich vandaag voor het allereerst op de solo-kaart als Multani. Een liveband vond Niels bij Quinten de Cuyper (o.a. Tin Fingers) en Jeroen Geboers (YAWNS), met wie ook de sessie van de track ‘Monster’ werd ingeblikt.

Forever lost in an imaginary crooked videogame, besluit de Multani-bio enigmatisch, maar lang duurt het inderdaad niet eer dieproze synthwolken en lijvige beat je op een warme gloed uit het hier en nu voeren. Vleugen exotische percussie en vervormde vocale samples maken die nostalgische droomwereld al snel compleet, knipoog naar Caribou en Animal Collective inbegrepen.  

De eerste try-outs van Multani staan gepland in de Gentse BarBroos op 12 mei en in de Cabron in Antwerpen op 17 juni. Meer muziek mag je ten slotte in het najaar verwachten, maar wij raden kéihard aan om dit eerder al live te gaan checken.