Première: Noa Lee speelt met experiment en enigma op single ‘Your song’

door Gilles Dierickx

Pas een goed jaar geleden verscheen Noa Lee voor het eerst aan het inheemse popfirmament, maar al snel bleek de groep daar niet meer van te zullen verdwijnen: na een handvol singles, shows als support van onder meer Arsenal, Geppetto & The Whales en Tristan en lof vanuit (media)hoeken allerhande legde het trio rond jazzpianiste en zangeres Nina Kortekaas vorige zomer de laatste hand aan een debuut-ep. De geplande release in april werd door een intussen nodeloos te herhalen reden uitgesteld, al wilde ze een tweede track uit dat plaatje vandaag wel al lossen.

‘Your song’ vervoert meteen én continu: de band kleurt die enigmatische indiepop in met duistere funkgrooves en strelende ambient-melodieën, terwijl synthklankjes her en der neerdruppelen en Nina haar stem van dromerig ijl naar ritmisch en verhalend laat waaieren. Dat ze al ‘ns graag bij Feist gaat luisteren en ook Atoms For Peace als invloed meeneemt, doet ons alvast uitkijken naar een volledige release die experiment, genregrenzen en (non-)conventies tot uniek geheel zal boetseren.

Hou Noa Lee’s Facebook-pagina in de gaten voor updates rond de geplande liveshows – de band mag in COVID-vrije tijden zo openen voor een aantal School Is Cool-concerten en releaset onder meer in De Studio in Antwerpen die eerste ep.

Foto (c) Francis Vanhee