Première: Ron Gallo omringt zich met regenbogen op ‘Love supreme (work together!)’

door Annelies Rom

Dat Ron Gallo een muzikale duizendpoot is, hoeven we je niet meer te vertellen. De Amerikaan koos in 2014 voor een solocarrière, en drie jaar later bracht hij zijn eerste album ‘Heavy meta’ uit. Een jaar later volgde ‘Stardust birthday party‘, een verjaardagsfeestje waarvoor we heel graag een uitnodiging hadden ontvangen. Existentiële gesprekken en het betere gitaarwerk, sign us up.

Op die laatste plaat vonden we ook de song ‘Love supreme (work together!)’, waarvan Ron Gallo nu de bijhorende videoclip uitbrengt. De video is geregisseerd door Joshua Shoemaker en naar eigen zeggen heeft het regisseren hem geholpen met zijn depressie. Dat is ook meteen waarvoor het lied en de clip voor staat: mensen gelukkig maken en elkaar helpen. Die boodschap wordt vertaald naar een ontzettend kleurrijke wereld, die perfect aansluit bij de open tonen van de muziek.

Ron Gallo is momenteel op tournee in Europa. Op 1 juni geeft hij een show op Best Kept Secret, waarvoor je nog steeds tickets kan vinden op de website van het festival.