Première: sentimental brengt binnenkort compilatie-tape uit, beluister als eerste track ‘Luminate’ van Public Psyche

door Gilles Dierickx

Het moet de brede laag muziekliefhebbers dan misschien nog bereiken, maar geloof ons: de cassette is hélemaal terug. Het goedkope, plastieken ding is spek naar de bek van heel wat DIY-labels en beginnende bands. Dat heeft ook sentimental al langer begrepen: het Brusselse labeltje – bezielers: Fenne Kuppens en Kobe Lijnen van Whispering Sons – huisvestte zo al releases van onder meer El Yunque, Fornet en Sunflower.

In het bijzonder voor compilaties is een cassette een handig en vaker gebruikt format, en ook daar wil sentimental op inspelen. Binnenkort brengt het label z’n eerste compilatie-tape uit: dertien spannende Belgische bands – waaronder 8 met een compleet nieuwe track – brengen Fenne en Kobe erop samen. ‘Luminate’ van Public Psyche fungeert daarbij vandaag als eerste smaakmaker. De Gentse post-punkers knallen aan een verrassend pittig tempo doorheen het dreigende kleinood, met galmende noise en georkestreerde chaos als robuust fundament.

Via deze link kan je het nummer beluisteren.

Stay tuned als je de komende weken meer over de artiesten in kwestie te weten wil komen. De cassette zelf verschijnt op 19 april. Hier kan je ‘m al pre-orderen.