Première: Static Party Poses grossiert in duystere tristesse op ‘The drip’

door Quinten Jacobs

Het Gentse Static Party Poses is zo’n band die veel te onbekend is voor de kwaliteit die hij bijeen schrijft. Broers Rembert en Vincent De Prez hebben een voorliefde voor krakende tapes en ninetiesbands, houden zich niet bezig met Facebook-façades (niet voor niks een alliteratie) en het ‘verhaal achter de band’, maar schrijven gewoon oprechte, doorleefde nummers bij elkaar. Opnemen op de zolderkamer, zelf mixen en klaar. Die authenticiteit vonden we al charmerend op debuutplaat ‘Climbing’ en na enkele positiewissels lost Static Party Poses nu een nieuwe single single, ‘The drip’.

Daarop diepen de Gentenaren hun sound nog wat verder uit. Fragiele vocals, dunne gitaarmelodieën vol tremolo en een lap steel die af en toe komt piepen, vormen een weemoedig deken van authenticiteit waar duyster-liefhebbers ongetwijfeld hun hart aan zullen ophalen. Sparklehorse en Nick Drake zijn accurate referenties, maar Static Party Poses behoudt toch genoeg eigen smoel. Knap werk, en dus is het uitkijken naar de nieuwe ep ‘Pity pines’ die er op 14 juni aankomt.

Geen fancy videoclip op Youtube voor Static Party Poses, wel een lekker DIY-Soundcloudlinkje voor de release van ‘The drip’. Hulde.