Programma Feeërieën 2017 bekend

door Joppe Peeters

De Ancienne Belgique maakte vandaag zijn programma bekend van het door hen georganiseerde festival Feeërieën. Om de inwisselbaarheid van de hedendaagse festivals tegen te gaan, kozen ze ervoor om enkele artiesten carte blanche te geven. Daaruit zijn er nu vijf mooie thema-avonden ontstaan.

Op maandag 21 augustus steekt Echo Collective ‘Amnesiac’ van Radiohead in een neoklassiek jasje. De mysterieuze muzikant Otto Lindholm is de tweede naam voor die avond. Dinsdag 22 augustus mocht jazzdrummer Moses Boyd samenstellen. Moses Boyd Exodus brengt met onder meer een tuba en trombone funky hedendaagse jazz. In Binker & Moses zien we de drummer in een heftig samenspel met saxofonist Binker Golding.

Dag drie, woensdag 23 augustus, staat in het teken van de landen die maar zelden de grote namen voortbrengen. Mdou Moctar brengt Nigeriaanse energie naar Brussel en Derya Yildirim & Grup Şimşek speelt Turkse psychpop. Donderdag 24 augustus, komt de Nieuw-Zeelandse zangeres Aldous Harding. Daarnaast is er nog een onbekende surprise act. De laatste avond, vrijdag 25 augustus, werd in elkaar gestoken door het Portugese label Príncipe om de beste hedendaagse muziek uit de buitenwijken van Lissabon naar Brussel te brengen. DJ Marfox, DJ Nigga Fox en Nadia Minaj tekenen present.

Feeërieën gaat door in het Brusselse Warandepark. Inkom is iedere avond gratis.