Pukkelpop 2012 – Castello vervangt Chateau, nieuwe namen aangekondigd

door Bart Somers

Sinds vandaag kan je op de Pukkelpop-website ontdekken welke acts op welke podia aantreden. Bovendien presenteren de organisatoren een nieuw podium en gooien ze er nog een heel pak frisse acts bovenop. Pukkelpop wil natuurlijk een geweldige driedaagse met perfect zicht op de muzikale toekomst zijn en blijven. We citeren uit het meest recente persbericht:

“Wat te denken van de wall of sound die het trio The Joy Formidable neerzet, de opruiende noise pop van Sleigh Bells, het bloedmooie indierockgeluid van The Walkmen of de zweverige, maar uiterst dansbare synthpop van Chromatics? En er is de doorleefde, hartverscheurende indierock van We Are Augustines. Ook net bevestigd: de nieuwe wonderkid van het Warp-label (zie ook: Aphex Twin, Flying Lotus, Squarepusher), Rustie. Hij komt in Hasselt zijn kersverse liveshow aan je voorstellen en de energiestoot van deze editie schalt vast en zeker uit de versterkers van de jonkies van Cloud Nothings.

Ook Cancer Bats, Young Guns en Fidlar draaien de versterkers op 11 en Minus The Bear keert terug naar Pukkelpop met hun spannende muzikale trip in de wereld tussen indie en hardcore. Man Without Country zweeft in hetzelfde luchtruim als M83 en het nieuwe Briste geluid van Zulu Winter legt dan weer de brug tussen Coldplay en Friendly Fires.

Danceliefhebbers kunnen de beentjes strekken op de bevallige Siberische Nina Kraviz en haar mix van acid house en ruwe techno en de nieuwe hype op dancegebied is het house-duo Disclosure. Voor het eerst live te zien op Pukkelpop.

Ook de Belgische rijzende belofte Oscar & The Wolf zal je te zien krijgen in Kiewit en The Bony King Of Nowhere & Friends (met o.a. leden van Amatorski, An Pierlé & White Velvet, …) garanderen ons nu alvast kippenvel.

Ook enkele wijzigingen vallen te noteren. Zo verkiest Mark Ronson de studiotafel boven de draaitafels op Pukkelpop en heeft ook Doctor P laten weten dat hij deze zomer voor de US kiest en zijn dj set op Pukkelpop annuleert. Freaky Age verhuist dan weer van zaterdag naar vrijdag.

Vanaf vandaag vind je precies welke act je op welk podium kan aantreffen. De podiumindeling staat online. Zoals eerder beloofd pakt Pukkelpop opnieuw uit met acht straffe podia: Main Stage, Marquee, Dance Hall, The Shelter, Boiler Room, Club, Wablief?! en vanaf dit jaar ook een nieuw podium: Castello.

Toekomstmuziek in Castello

Pukkelpop presenteert Castello. Deze nieuwe muzikale hotspot is het ultieme eerbetoon aan de Chateau, de tent die de voorbije editie door het onweer werd verwoest. De Chateau stond jarenlang garant voor vernieuwing en ontdekking op Pukkelpop. In 2007 kon je er al terecht voor de eerste dubsteptonen, artiesten als Crystal Castles, Four Tet, Joanna Newsom en M83 speelden er, ja zelfs Amy Winehouse stond er ooit op het podium.

Met Castello wil Pukkelpop die lijn van vernieuwing doortrekken en op zoek blijven gaan naar nieuwe geluiden en spannende stromingen. Met artiesten als Chromatics, Alt-J, Rustie, Vondelpark en Com Truise hou je in deze tent alvast de vinger aan de pols”.

Einde citaat. Tickets voor Pukkelpop zijn nog steeds te koop via www.pukkelpop.be. Er zijn nog combitickets of dagtickets voor donderdag 16 en vrijdag 17 augustus verkrijgbaar. Zaterdagtickets zijn uitverkocht.