Pukkelpop 2012 – namen van Balthazar, Freaky Age en hoop andere Belgen bevestigd

door Bart Somers

Traditiegetrouw zet Pukkelpop een hoop Belgen op de affiche. Vandaag maakten de organisatoren de namen van een pak acts bekend die hun talenten kunnen tentoonspreiden in een thuiswedstrijd.

Balthazar, The Van Jets en Freaky Age laten exclusief nieuw werk op je los op zaterdag en Zornik trekt op donderdag Pukkelpop op gang met enkele welgemikte gitaarriffs. Ook niet vies van enkele stevige mokerslagen: Steak Number Eight, Wallace Vanborn, Drive Like Maria en Diablo Blvd. Bands als Isbells, Amatorski, The Me In You, Mad About Mountains en Flying Horseman kiezen dan weer voor een meer ingetogen geluid met de nodige weerhaakjes. In de categorie klassiekers presenteert Pukkelpop Vive La Fête, De Mens en Gorki, terwijl SX, Bed Rugs, Marco Z, Great Mountain Fire en Geppetto & The Whales de toekomst vertegenwoordigen. En verder kan je volop genieten van Customs, Fence, Creature With The Atom Brain, Merdan Taplak, Kiss The Anus Of A Black Cat, Reiziger en COEM. De Boiler Room wordt met tricolore trots geopend door onder meer Raving George en Ego Troopers en in de Dance Hall speelt Sound Of Stereo voor het eerst live op Pukkelpop.

Ook dit jaar is het dus weer uitkijken naar een stevige greep uit het rijke Belgische muzieklandschap. De ticketverkoop voor het festival loopt als een trein, we vermoeden dat alle kaartjes binnen afzienbare tijd de deur uit zullen zijn. Surf dus snel naar www.pukkelpop.be om je ticket te bestellen als je dat nog niet gedaan had.