Pukkelpop 2012 – Presentator Luc Janssen weer van de partij

door Bart Somers

Nieuws uit Kiewit komt in de weken voor Pukkelpop meestal niet van de kinderboerderij. Ook nu is het weer het festival dat een blijde boodschap de wereld instuurt. Nu het festivalseizoen volop op kruissnelheid is, worden de laatste plekjes op de Pukkelpopaffiche ook ingevuld. De organisatoren zijn enorm blij met enkele flitsende namen die ze ons vandaag kunnen voorstellen.

Zo komt de felbejubelde producer Nicolas Jaar met zijn liveband naar Hasselt. De jonge Amerikaan zette het afgelopen jaar de wereld van de elektronische muziek op zijn kop met prachtige melancholische songs die ook fans van James Blake en Mount Kimbie zullen aanspreken. Je gaat volgens het Pukkelpopteam bovendien versteld staan van de intensiteit waarmee het piepjonge punkduo The Bots op podium staat. De twee broers zijn 14 en 18 en werden door het toonaangevende rockmagazine Rolling Stone al getipt als een van de bands voor de toekomst. Verder komt het melodieuze indierockgezelschap Alberta Cross opnieuw naar Pukkelpop en spelen de Belgische dubstepbelofte Eptic en de Limburgse Miss Polska ten dans in de Boiler Room.

Die tent wordt elke Pukkelpopnacht afgesloten door de crème de la crème van de Belgische partydj’s. Dit jaar hoor je op donderdag de crazy selectie van TLP, op vrijdag de denderende beats van Trash Radio (Gerrit K & Nadiem Shah) en de jaarlijkse afsluiters heten Ed & Kim, de huisdj’s. Helaas vallen er ook twee annulaties te noteren: Chiddy Bang en Flying Lotus raken deze zomer niet op Pukkelpop en excuseren zich bij hun fans. De affiche is nu op enkele namen na bijna compleet.

Er werden weer extra microfoons besteld voor het vakkundige presentatieteam. De ploeg bestaat dit jaar uit Studio Brussel-stemmen Siska Schoeters, Tomas De Soete, Sam De Bruyn en vaste waarde Luc Janssen.

Tickets

Er zijn nog combitickets of dagtickets voor donderdag 16 en vrijdag 17 augustus verkrijgbaar. Zaterdagtickets zijn uitverkocht. Kaarten kan je kopen via www.pukkelpop.be. Op die site vind je ook de volledige affiche en andere nuttige en fijne info.