Pukkelpop 2012 – programma aangevuld met o.a. Blood Red Shoes en Maxïmo Park

door Bart Somers

Vandaag om 10u stipt start de voorverkoop voor alle mensen die online een ticket kochten voor Pukkelpop 2011. De organisatoren zorgen graag voor wat extra overtuigingskracht en presenteren een aantal kersvers bevestigde acts.

Zo speelt Keane, de band met meer hits dan groepsleden, dit jaar in Kiewit op vrijdag 17 augustus. Ook op deze mooie festivaldag: Maxïmo Park, Blood Red Shoes, Kap Bambino, Bassnectar, Skindred, Willis Earl Beal, Oberhofer en Pollyn.
Op donderdag krijgen we onder andere Of Monsters and Men en Lianne La Havas, twee acts die dit voorjaar elk een ABClub wisten uit te verkopen en daar het publiek met open mond achterlieten. Tel daar op dezelfde dag ook Chiddy Bang, The Jezabels en The Computers bij. Op zaterdag is Dizzee Rascal de mc die Pukkelpop volledig Bonkers zal doen gaan. Hij stelt bovendien nieuw werk voor. Dry The River en P Money delen zaterdag de affiche. Verder verschuift Vondelpark van zaterdag naar vrijdag en laat Niki & The Dove helaas weten dat hun tour wordt aangepast en ze de Pukkelpopshow niet meer kunnen spelen.

TICKETS
De officiële voorverkoop van de Pukkelpop 2012 tickets start maandag 14 mei om 06.00u, onder meer via www.pukkelpop.be. De presale start vandaag (maandag 7 mei om 10.00u) en loopt af op vrijdag 11 mei om 23.59u. De ticketprijzen blijven ongewijzigd.

CAMPING
Er is nog meer goed nieuws voor festivalgangers die kamperen tijdens het festival. De gratis slaapgelegenheid wordt verder uitgebreid en festivalbezoekers kunnen nu terecht op 3 verschillende campings.

– Camping A bevindt zich op de Kempische Steenweg en is recht tegenover het festivalterrein. – Camping B ligt tussen de Semmestraat en Slangbeekstraat, net achter Camping A.
Er is parkeergelegenheid naast het kampeerterrein. Gratis festivalshuttles brengen iedereen vlot van aan de stations Hasselt en Kiewit naar Camping B en/of naar het festivalterrein (en weer terug). Het traject ‘Camping B-festivalterrein-Camping B’ kan doorlopend afgelegd worden. – Camping C bevindt zich in de Putvennestraat en ligt op wandelafstand van het festivalterrein.

Ook nieuw dit jaar is dat de gewenste camping zal moeten worden aangegeven tijdens de bestelprocedure van het Pukkelpop 2012 ticket.

Pukkelpop biedt op 16, 17 en 18 augustus 2012 onder meer Foo Fighters, Björk, The Stone Roses, Bloc Party, Lykke Li, The Black Keys en veel meer. Pukkelpop vindt plaats op het festivalterrein van Kiewit aan de Kempische Steenweg in Hasselt. Voor meer praktische informatie: www.pukkelpop.be.