Pukkelpop maakt programmatie voor 2022 bekend, met onder andere Tame Impala, Slipknot en 100 Gecs

door Tobias Cobbaert

Vandaag maakte Pukkelpop zowat heel haar programma voor de komende zomer bekend. Dit deed het festival door middel van een livestream, waarin alle namen in een fietserstunneltje geschreven werden met graffiti.

Wie enkel de bovenste namen bekijkt, zou eerst kunnen denken dat het om Graspop gaat. Slipknot, Bring Me The Horizon en Limp Bizkit zakken in augustus allemaal of naar Kievit. Arctic Monkeys, Tame Impala, Charlotte De Witte, Cypres Hill en Oscar and the Wolf nemen de andere topposities in.

Verder biedt het festival weer een doorsnede van verschillende genres. Zo zullen onder andere King Gizzard & the Lizard Wizard en Yard Act de hedendaagse rock vertegenwoordigen. Hiphopheads kunnen dan weer uitkijken naar Young Thug, Little Simz en Ashnikko.

Voor de hippe poptimisten zullen 100 Gecs en Pinkpantheress ongetwijfeld hoogtepunten vormen. Ook smerige feestjes blijven niet uit, met onder andere de ‘Hakke Show’ van Gabber Eleganza en de hooligans van Bad Boy Chiller Crew. BadBadNotGood en Sons of Kemet zorgen dan weer voor de jazz. En ook dancehallicoon Sean Paul is van de partij.

Pukkelpop gaat door van 18 tot en met 21 augustus. Een overzicht van alle bevestigde namen vind je op de website van het festival.