Punch, Brothers, Punch: 08.06 – de tien beste nummers van de voorbije week, met o.a. How To Dress Well en Caribou

door Thomas Konings

De zomerse temperaturen hebben hun effect niet gemist op onze redacteurs. Voor Punch, Brothers, Punch kozen ze deze week – met liedjes van onder andere Caribou, A. G. Cook, The Ting Tings en Band of Skulls – veelal voor uitbundige en best vrolijke muziek.

Caribou – Can’t do without you

Na enkele Daphni-uitstapjes is Caribou terug met ‘Can’t do without you’, de voorbode van een verse plaat en een tour door Europa. De nieuwe single breekt twee keer open. Een eerste keer sleurt ie zich uit een ondergedompelde sound naar het oppervlak, in een tweede fase vuurt Snaith een bijzonder korte, maar zeer verslavende tour de force annex adrenalinerush op je gehoor af. Vinden we bijzonder indrukwekkend en vooral erg veelbelovend. (TK)

A. G. Cook – Beautiful

‘Beautiful’ laat je geen andere keuze dan ofwel je liefde voor A. G. Cook van de daken te schreeuwen, ofwel al even hard het failliet van de popmuziek af te roepen. Wij behoren tot de eerste categorie en hadden begin deze week zonder dat prachtige weer al een uitstekend humeur door dit uitstekende dansliedje. Opgepitchte stemmen, voorspelbare drops en softe happy hardcore klonken nog nooit zo waanzinnig plezant. (TK)

How To Dress Well – Face again

Afgaande op de drie reeds vrijgegeven nummers zal Tom Krells nieuwe album inslaan als een bom. De laatste single ‘Face again’ toont alvast hoe een zelfverzekerde How To Dress Well met zijn kenmerkend sombere r&b onbetreden, grillige paden opzoekt; wij horen er de durf en pretentie in van een artiest die naar het hoogtepunt van zijn creatieve kunnen evolueert. (TK)

The Ting Tings – Wrong club

Soms mag het gewoon even zeemzoet en leuk zijn. ‘Wrong club’ is er zo eentje, met heerlijk bubbelige gitaren, schreeuwerige lyrics en percussie die zelfs een steen aan het dansen krijgt. (EG)

The Pharmacy – Masten Lake lagoon

Een nieuwe langspeler van The Pharmacy komt er heel binnenkort aan, en die belooft, afgaande op het vooruitgeschoven ‘Masten Lake lagoon’, een knaller van formaat te worden. Eer het zover is kan je deze bezielde garagegrungers in onze streken alvast live gaan checken in onder andere Brussel (Madame Moustache), Rotterdam (Roodkapje), Amsterdam (Winston) of Utrecht (De Beschaving). (PM)

TOPS – Change of heart

Nadat TOPS in 2012 hun debuutplaat ‘Tender opposites’ uitbrachten, werden we een klein beetje verliefd op de band. De labelmaatjes van Grimes serveren met ‘Change of heart’ hun typische jangelende lo-fi geluid met de scherpe, maar lieve stem van Jane Penny. Als dit een voorbode van de nieuwe plaat mag zijn, verklapt het nummer dat er weinig zal veranderen aan hun recept, en maar goed ook. Want wij willen meer van dit. (TD)

Avi Buffalo – So what

We hadden nooit gedacht dat we nog iets van Avi Buffalo zouden horen, laat staan een volledige plaat. De band kondigde deze week ‘At best cuckold’ aan en ‘So what’ is daar de eerste single uit. Het liedje overtuigt nog niet helemaal, maar we zijn zo blij dat Avi en zijn band terug zijn dat we niet kunnen wachten om te horen waar hij nog allemaal op gebroed heeft. (TD)

Liu Bei – Atlas world

Begin juli verschijnt de debuutsingle van Liu Bei, een Engels gezelschap waarvan zanger Richard overloopt van de bewondering van artiesten als Slowdive, Ride en Mazzy Star, en dat de sound van die groepen wil interpreteren in het muzikale klimaat van 2014. ‘Atlas World’ is de b-kant en belooft veel goeds. (BS)

Band of Skulls – Hoochie coochie

Rammen en rammen is twee. Band of Skulls weet als weinige anderen hoe je brute energie en opwindende ritmes kunt samensmelten tot aanstekelijke songs. (BS)

Quays – Physisicks

Voor zijn debuutnummer te horen, moest je meneer Quays opbellen, bij zijn nieuwste krijg je de mogelijkheid om met de producer te Skypen. Verder is ‘Physisicks’ een typisch zomerliedje in de zin dat het een zonnige, naïeve sound combineert met melancholische klanken, in dit geval vooral de vocals. Toch is het een opmerkelijke song, omdat het kleinood fundamentloos als een losgelaten ballon steeds hoger en hoger de lucht in gaat. (TK)