Punch, Brothers, Punch – de 10 huidige favorieten van onze redactie

door Thomas Konings

Sinds vorige week presenteert onze redactie jullie elke week haar favoriete nieuwe nummers in de rubriek Punch, Brothers, Punch. Wij vonden dat deze tien songs er deze week net dat tikkeltje bovenuit staken.

Team Me – F is For Faker

Team Me is een Noorse band met zes leden die zichzelf eerder zien als een orkest. Op ‘F is For Faker’ brengen ze robuuste indiepop waarin mannen- en vrouwenstemmen botsend door elkaar vloeien. Violen, pianomelodietjes, handgeklap en stevige gitaren zijn maar een paar van de elementen die de groep gebruikt om van dit nummer van begin tot eind een epische ervaring te maken. Voor wie houdt van muziek vooruit gedreven door de hamer van Thor brengen de Noren binnenkort een nieuw album uit. (JVL)

 Mac DeMarco – Let My Baby Stay

Mac DeMarco heeft geen woordenboek ingeslikt maar dat weerhoudt hem er niet van songs te schrijven die bij iedereen een snaar raken. ‘Let My Baby Stay’ is alweer een typerend voorbeeld voor de soulvolle stijl die hij zelf “jizz-jazz” noemt en die het best gespeeld wordt op gitaren die enkel nog kunnen dienen om het vuur aan te maken. Wie de video wel erg normaal vindt voor zijn doen heeft niet lang genoeg gekeken. DeMarco brengt op 1 april zijn derde album ‘Salad Days’ uit. (JVL)

Xiu Xiu – Stupid in the Dark

Een van onze favoriete experimentele acts komt weer boven water. In de lente gaat het gezelschap toeren met onder meer in DOK Gent op het menu. (BS)

Small Black – Lines of Lattitued (Ft. Frankie Rose)

Als er etherisch te doen valt, zijn we graag van de partij. Als Frankie Rose haar medewerking verleent, zijn we helemaal verkocht. De ‘Real People’ ep verschijnt op 1 april. No kidding. (BS)

Real Estate – Crime

Met ‘Crime’ maakt Real Estate duidelijk dat je voor simpele, fijne gitaarmuziek nog steeds bij hen terecht kan. Hun jofele geluiden worden vergezeld door teksten die heel wat ingewikkelder en dieper zijn dan een eerste luisterbeurt doet vermoeden. In maart verschijnt hun derde album ‘Atlas’, door deze song zijn we alvast aan het watertanden. (SH)

Sd Laika – Meshes

Sd Laika is de laatste signee van het geweldige elektronicalabel Tri Angle. Eind april komt de Amerikaanse producer met z’n debuutalbum, het toepasselijk getitelde ‘That’s Harakiri’. Met ‘Meshes’ krijgen we nu alvast een veelbelovend voorsmaakje. Het hondsbrutale grime-nummer is behoorlijk schrikwekkend, maar zorgt meteen ook voor een intense ervaring die je niet snel zal vergeten. (TK)

Sisyphus – Rhythm of Devotion

Van Sufjan Stevens en Son Lux kan je apart al liedjes boordevol creatieve verzinsels verwachten. Laat de twee samenwerken, plaats daar nog eens rapper Serengeti bij en je krijgt nummers waar je onmogelijk een label op kan plakken. ‘Rhythm of Devotion’ zorgde deze week in ieder geval voor ons goed humeur en verveelt niet bij een zoveelste luisterbeurt. (TK)

BC Kingdom – DWN4U/JEEPS

Het Amerikaanse duo BC Kingdom debuteerde vorig jaar met een nummer op Solanges indie r&b-compilatie ‘Saint Heron’. Nu is er een opvolger ‘DWN4U/Jeeps’ dat verdeeld over twee helften de meest sensuele klanken laat horen. Toch slaagt het tweetal er in een zekere geheimzinnigheid te bewaren, waardoor het lijkt alsof de song z’n geheimen maar met mondjesmaat prijsgeeft. (TK)

Hundred Waters – Down From The Rafters

Het fijne Hundred Waters heeft nieuw materiaal klaar en ‘Down From The Rafters’ is het eerste wat we daarvan te horen krijgen. De song doet ons denken aan de dreampop van Braids. We horen hier gelijkaardige engelachtige zang en een fonkelende, gelaagde sound. Dit viertal brengt zijn muziek trouwens uit op het label van, schrik niet, Skrillex. (TK)

Hundreds – Circus

Warmer dan een lange namiddag in de keuken van je grootmoeder, zo omschreven we eerder deze week de nieuwe single van Hundreds al. ‘Circus’ is ook meer dan dat. Op deze voorproever uit het nieuwe album smeedt het duo hun elektronische kunsten om tot een romantische slow bij het haardvuur. Het nummer blinkt uit in rust maar barst tegelijkertijd uit zijn voegen door de ingehouden energie en verwachtingen. Hun tweede langspeler ‘Aftermath’ ligt in mei in de winkels. (JVL)