Regina Spektor – What We Saw from the Cheap Seats: nieuw album en tour op komst

door Bart Somers

Regina Spektor heeft na 3 jaar een nieuw album klaar. ‘What We Saw from the Cheap Seats’ is het zesde studioalbum van de Russisch-Amerikaanse singer-songwriter. Het album verschijnt op 25 mei en is een verzameling van oud en nieuw werk. Als producer van de plaat koos Regina voor Mike Elizondo (Eminem, Fiona Apple, Dr. Dre).

Eind februari werd het nummer ‘All the Rowboats’ reeds als teaser digitaal beschikbaar gemaakt. De officiële eerste single van het album heet ‘Don’t Leave Me (Ne me quitte pas)’ en is een nieuwe versie van ‘Ne me quitte pas’, dat origineel op haar plaat ‘Songs’ uit 2002 staat.

De opnames voor ‘What We Saw From The Cheap Seats’ vonden vorige zomer plaats in L.A. De meeste nummers werden live opgenomen met Spektor op piano en zang. Aan deze originele takes werden dan aanvullend instrumenten toegevoegd. Elizondo over zijn samenwerking met Regina: “Regina Spektor is die zeldzame artiest die blijft verrassen. Net als je denkt dat je haar helemaal door hebt, komt ze op de proppen met iets totaal nieuws. Dat is de spirit achter de plaat. Elk nummer neemt je mee naar oorden die enkel Regina kent. Ze heeft zichzelf werkelijk overtroffen.”

Voor Record Store Day op 21 april zal Regina Spektor een exclusieve 7” releasen met daarop 2 covers van Russische nummers: “The Prayer Of François Villon (Molitva)” en “Old Jacket (Stariy Pidjak)”. In het voorjaar tourt Spektor met Tom Petty and The Heartbreakers in de U.S. Ook België mag Regina nog eens met open armen ontvangen, en wel op de weide van Rock Werchter op zaterdag 30 juni. Ze speelt er in de Pyramid Marquee. Klik hier voor info en tickets. Een Nederlandse datum laat voor zover we weten nog op zich wachten.

Regina Spektor studeerde klassieke piano en had al een forse live-reputatie en een trouwe schare fans in New York nog voor ze in eigen beheer 2 platen uitbracht. Haar doorbraakalbum ‘Soviet Kitsch’ werd uitgebracht door Sire Records in 2004, gevolgd door ‘Begin to Hope’ in 2006. Dat album bevat de wereldwijde favorieten ‘Fidelity’, ‘Samson’, ‘On The Radio’ en ‘Better’ en behaalde goud in de US. In 2009 zorgde Spektor voor opvolger ‘Far’ en in 2010 bracht ze ‘Live from London’ uit, een plaat die bestaat uit live-opnames van haar concert in het Hammersmith Apollo Theater tijdens haar Far-tournee.

Tracklisting What We Saw from the Cheap Seats:

1. Small Town Moon
2. Oh Marcello
3. Don’t Leave Me (Ne Me Quitte Pas)
4. Firewood
5. Patron Saint
6. How
7. All The Rowboats
8. Ballad of a Politician
9. Open
10. The Party
11. Jessica

Regina Spektor website

Album verdeeld door Warner Music