RifRaf 237 – overzomeren met onder meer Angus Stone en Peaking Lights

door Bart Somers

Cruijffiaans is de benaming voor het unieke taalgebruik van de Nederlandse oud-voetballer en voetbaltrainer Johan Cruijff, lezen we op Wikipedia. “Ieder nadeel heb zijn voordeel” is één van zijn meest bekende uitspraken. In muziektermen heet dat: in juli en augustus heb je maar 1 RifRaf in plaats van 2, al krijg je er wel een zomer voor in de plaats. In theorie.

Wat mogen we in die zomereditie van RifRaf verwachten? Op de cover prijkt Angus Stone, die op 16 juli een soloplaat uitbrengt. Verder krijgen we onder meer Peaking Lights, Lianne La Havas, A Place To Bury Strangers en Future Of The Left. In Homegrown spelen de Belgen van Oscar & The Wolf, BRNS en Netsky ten dans, en is er aandacht voor Vynilla 30, waarover je eerder al wat kon lezen op Indiestyle. Er is natuurlijk ook deel 2 van de Festival Special met aandacht voor Dour Festival, 10 Days Off, Rock Herk, Boomtown, Sfinks Mixed Festival, Festival Dranouter, Lokerse Feesten, M-idzomer, Reggae Geel, Antilliaanse Feesten, Afro Carribean Festival, Ieperfest, Maanrock, Pukkelpop en Feest In Het Park. Traditioneel bevat RifRaf ook een uitgebreide agenda (Festivals/Gigs/Parties) en rubrieken als Shortcut, Kükl, Free Stuff, cd-reviews in Earteam en Compiled en dvd-reviews in Viewmaster.

Om met een Cruijffiaanse noot te eindigen: “Als je een speler ziet sprinten is hij te laat vertrokken”. Daar maken wij van: “Als je een muziekliefhebber ziet sprinten, staat er een andere op het punt om de laatste RifRaf mee te graaien”. Je vindt de nieuwe RifRaf nu of begin juli gratis op een hoop relevante plaatsen in Vlaanderen, of je leest ‘m online op www.rifraf.be.