Rock Herk 2012 betalend – Tickets en combitickets moeten voortbestaan redden

door Bart Somers

In de wandelgangen was het al langer geweten dat de organisatoren van Rock Herk het niet altijd eenvoudig hadden om het festival gratis te houden. in 2012 wordt het festival, dat zijn dertigste verjaardag viert, voor het eerst betalend. Tickets zijn voordeliger voor snelle beslissers. Hieronder een mededeling van de organisatoren hieromtrent. (Tickets en meer info vind je hier).

Als een van de pioniers in de Belgische festivalwereld draait Rock Herk reeds drie decennia mee. Een kleine groep vrienden met een hart voor muziek heeft het in al die jaren gepresteerd om zich een vaste plek te verwerven tussen de alternatieve muziekfestivals en wordt daarvoor gewaardeerd tot ver buiten de landsgrenzen.

Kwaliteitsvolle en nieuwe acts uit de alternatieve rock- en dance scene presenteren in een prachtig groen kader is steeds het uitgangspunt geweest en zal dat ook altijd blijven. In een steeds zakelijker en aan meer regels onderworpen festivallandschap moet diezelfde vriendengroep vandaag enkele stevige ingrepen nemen om de positie en de kwaliteit van Rock Herk te bewaren.

Met 17.000 bezoekers per dag zat het festivalterrein de laatste jaren steeds afgeladen vol, de zaterdag in 2011 als enige uitzondering wegens volledig uitgeregend. Maar terwijl de inkomsten hun plafond bereikten bleven de kosten stijgen. Die financiële spanning is niet langer houdbaar voor een organisatie die volledig wordt gedragen door vrijwilligers.

Daarnaast is Rock Herk ook genoodzaakt om het aantal bezoekers terug te brengen tot 12.000 bezoekers per dag. Dit om de invloed op het steeds zwaarder belaste park Olmenhof te verkleinen en tegelijk de veiligheid van de festivalbezoeker blijvend te garanderen.

Met deze wijzigingen komt er na dertig jaar een einde aan het ‘gratis’ verhaal. Voor de eerste maal in zijn bestaan start Rock Herk met een ticketverkoop. Combitickets zijn te krijgen aan 32€, dagtickets aan 20€. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een sterke affiche om dertig jaar Rock Herk op gepaste wijze te vieren. Daarnaast staat er ook in de loop van de komende maanden heel wat leuks gepland om de feesteditie van Rock Herk in de verf te zetten. Schrijf u in voor de nieuwsbrief of hou de website en Facebookpagina van het festival in de gaten voor meer nieuws.

Rock Herk editie 30 vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2012, nog steeds in het park Olmenhof te Herk-de-Stad.

Binnen enkele weken worden de eerste namen vrijgegeven. Tot eind februari krijgen snelle beslissers bovenop hun combiticket een gratis campingticket.

Rock Herk website