Rock Herk 2012 overdekt

door Bart Somers

Vrijdag en zaterdag worden in Herk-de-Stad een groot aantal toppers uit de internationale alternatieve muziekwereld verwacht voor de dertigste editie van Rock Herk. Topacts als Dinosaur Jr, Felix Da Housecat, The Raveonettes, Tocadisco, onze eigenste The Subs en Black Box Revelation zullen het mooie weer maken. De voorspellingen tonen voorlopig wel een kans op wisselvallig weer.

Rock Herk komt daarom met extra maatregelen om elke bezoeker te verzekeren van een droge plek. Centraal op het terrein wordt een extra overspanning geplaatst in de vorm van een grote sheltertent. Ook de togen worden voorzien van een extra rij tenten, opdat iedereen in de beste omstandigheden een pint kan drinken. In totaal voorziet Rock Herk 1000m² extra overspanning opdat het feest verzekerd is in alle mogelijke weersomstandigheden. Je kan het weer dus niet inroepen als excuus om niet naar Rock Herk te gaan. Rock Herk hoedt zich daarenboven al jaren voor minder goede weersomstandigheden door aan beide podia een grote overspanning te voorzien. De overspanning aan de Main Stage werd in 2011 reeds groter gemaakt. In 2012 wordt ook de overspanning aan het tweede podium, oftewel de Vice Club dubbel zo groot.

Er zijn nog voldoende tickets beschikbaar via de website van Rock Herk en via de vestigingen van Free Record Shop en de andere voorverkooppunten. De voorverkoop van combi- en vrijdagtickets stopt donderdag 12 juli om 24u. De voorverkoop van zaterdagtickets stopt vrijdag 13 juli om 24u. Ook aan de kassa zullen nog voldoende tickets beschikbaar zijn. Tickets aan de kassa zijn 25 procent duurder dan in voorverkoop.

Eerder werden ook de veiligheidsmaatregelen sterk uitgebreid. De organisatie voorziet op het festivalterrein een weerdeskundige die permanent de weerkaarten interpreteert en opvolgt. Samen met politie en brandweer werd een uitgebreid BNIP (bijzonder nood- en interventieplan) opgesteld.

Rock Herk vindt plaats op 13 en 14 juli 2012 in park Olmenhof te Herk-de-Stad. Meer info nodig? Check www.rockherk.be