Rock Herk 2012 – Programma aangevuld met o.a. The Raveonettes en The Death Set

door Bart Somers

Na een eerste reeks namen wordt de affiche van Rock Herk 2012 verder aangevuld met de melodieuze rock van het Deense duo The Raveonettes en de opwindende mix van punk, electro en hiphop van het Amerikaanse The Death Set. Geweld van eigen bodem komt van de agressieve gitaren van Steak Number Eight, winnaar van Humo’s Rock Rally 2008, en van Polaroid Fiction, de winnaar van Limbomania 2012. Deze bands spelen allemaal op zaterdag 14 juli. Eerder bevestigden Dinosaur Jr., Tocadisco, Dum Dum Girls, Les Petits Pilous, While She Sleeps, Emalkay en The Gaslamp Killer hun komst naar het Herkse festival. Meer namen volgen de komende weken en maanden.

Naast de ticketverkoop voor het festival is ondertussen ook de voorverkoop van dranktickets gestart. Deze worden in voorverkoop verkocht aan 2€ per stuk. Tickets, drankbonnen en info vind je via www.rockherk.be.

Binnen enkele weken vindt de eerste clubshow plaats in het kader van 30 jaar Rock Herk. Zoals eerder aangekondigd presenteert Rock Herk 30 samen met Effenaar op donderdag 26 april Black Box Revelation in de Eindhovense muziektempel. Het voorprogramma wordt verzorgd door Little Trouble Kids, afgelopen zomer nog te zien op Rock Herk.

Rock Herk vindt plaats op 13 en 14 juli 2012 in park Olmenhof te Herk-de-Stad. Hou de website en facebookpagina van het festival in de gaten voor meer nieuws.

De voorverkoop verloopt vlot. Er zijn nog voldoende tickets beschikbaar. De organisatie raadt wel aan ze tijdig te bestellen. Zoals eerder aangegeven wordt het bezoekersaantal in 2012 beperkt tot maximum 12.000 bezoekers per dag.