Rock Herk 2013 – Huiswerk klaar, Temples komen, ook onder meer Isbells bevestigd,

door Bart Somers

Heeft Rock Herk de slag van 2013 geslaan? Door het vastleggen van Temples bewijst het Limburgse festival in ieder geval de vinger stevig aan de pols te hebben.

Indiestyle zag de veelbelovende groep in januari spelen op Eurosonic en we waren heel enthousiast, oordeel zelf maar. “Ook gisteren was het vaak weer zaak om er tijdig bij te zijn. Woensdag misten we Temples omdat De Spieghel helemaal vol zat, ditmaal waren we in Huize Beurs wel op tijd. De groep uit de Engelse Midlands speelt psychedelische pop die balanceert op de grens van de sixties en de seventies, en dan zijn The Beatles, Cream en de Kasabian van ‘Empire’ nooit ver weg. Een song als ‘Keep in the Dark’ begon wat bluesier om toch te eindigen in hogere sferen. Met gitaren en orgeltjes, opvallende kapsels, weinig show, en zonder Britse arrogantie, liet Temples mooie dingen horen die bovendien erg zuiver klonken. Zonder de nummers echt te kennen bleef de ook nu weer volle zaal geboeid tot het einde van de set.”

Naast Temples mogen ook Isbells, The DeVilles, Le Gamin, Shockone, Smooth, L Plus en MC Felon Rock Herk in hun agenda’s noteren. Daarmee is de affiche volledig. Tickets, alle namen en verdere info vind je op www.rockherk.be.

Maak kennis met Temples op het YouTube-kanaal van de groep.