Rock Herk 2013 – Line up lost eerste namen, meer bands gezocht, grijp jij je kans?

door Bart Somers

De organisatie van Rock Herk lanceerde vorige week een aantal nieuwigheden voor de komende editie van het oudste alternatieve muziekfestival van het land. In 2013 zal er heel wat ruimte zijn voor lokaal en minder bekend talent. Naar goede gewoonte zullen deze uiteraard worden vergezeld van een aantal gevestigde waarden.

Met de nodige trots mag de organisatie van Rock Herk de komst aankondigen van de Britse postpunkgroep Maxïmo Park. De vijfkoppige band, die met ‘Apply Some Pressure’ en ‘Books From Boxes’ een paar wereldhits op het palmares heeft, wordt headliner op zaterdag. Eerder die dag mogen The Sha-La-Lee’s, met leden van het ter ziele gegane Millionaire en El Guapo Stuntteam, de Limburgse trots verdedigen. Een eerste naam voor de Main Stage op vrijdag is BRNS, een jonge opwindende indieband uit Brussel die de laatste twee jaar hun talent wereldwijd mocht tonen. Niemand minder dan de Londense live sensatie Hadouken! krijgt na een geweldige passage in 2009 opnieuw de eer om op zaterdag de Main Stage af te sluiten.

Naar goede gewoonte biedt het tweede podium, oftewel de Club, plaats aan het hardere werk. In 2013 kan op beide festivaldagen ook stevig gedanst worden. Om dat mogelijk te maken komt de organisatie in 2013 met een extra podium, dat de naam Electric Forest meekreeg.

Rock Herk vindt plaats op 12 en 13 juli 2013 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof te Herk-de-Stad. De ticketverkoop start op vrijdag 29 maart. Hou de website en Facebook-pagina in de gaten voor meer Rock Herk nieuws of schrijf je in op de nieuwsbrief.

Zoals eerder aangekondigd organiseert Rock Herk op 20 april haar eerste rockconcours onder de naam Fresh Blood. Bands of live-acts die wensen deel te nemen kunnen nog inschrijven tot en met 23 maart.

Tickets en verdere info over Rock Herk en Fresh Blood vind je op www.rockherk.be.