Rock Herk 2014 – line-up onthult geheimen, o.a. The Sore Losers en Archie Bronson Outfit bevestigd

door Bart Somers

Enkele maanden geleden startte de organisatie achter Rock Herk met een uniek crowdfunding-project: We Are Rock Herk. Eind maart, met nog een tiental dagen te gaan, werd de deadline van 50.000 euro gehaald. Dat was bijzonder goed nieuws voor het oudste alternatieve muziekfestival van het land, dat op die manier eindelijk zeker was van een nieuwe editie in 2014.

Vervolgens werd gestart met de zoektocht naar bands en dj’s. Vandaag kan de organisatie een eerste reeks namen vrijgeven. Op de Main Stage pakt Rock Herk meteen uit met een topper van eigen bodem. Niemand minder dan The Sore Losers uit Hasselt worden op vrijdag één van de headliners. Verder krijgen ook de psychedelische muziek van Condor Gruppe en de bluesrock van Archie Bronson Outfit een plek op de Main Stage. Het hardere werk vindt naar goede gewoonte een thuis op het tweede podium, de Club. Drie bands uit het Verenigd Koninkrijk bevestigden hun komst: Bastions, Brutality Will Prevail en Heights. Later op de avond zorgt onder andere de Franse techno-heldin Miss Kittin ervoor dat stilstaan geen optie is. Minstens even dansbaar is de uniek combinatie Murdock + Doctrine, drum-‘n-bass en dubstep van Belgische bodem.

Zoals eerder aangekondigd is Rock Herk in 2014 wederom een plek voor lokaal en minder bekend talent. Six Hands, vorig jaar derde tijdens de finale van Limbomania, krijgt een plek op de affiche, alsook de psychedelische garagerock van Double Veterans. Meer harder werk komt van het Leuvense Brutus en Moments uit Tessenderlo.

Rock Herk vindt plaats op 18 en 19 juli 2014 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. De ticketverkoop start binnen enkele weken. Hou www.rockherk.be en de Facebook-pagina van het festival in de gaten voor meer nieuws en meer namen.