Rock Herk 2014 – nog 25.000 euro nodig om voortbestaan te verzekeren, crowdfunding is succes

door Jacky Ypzsilon

Rock Herk riep enkele weken geleden alle fans op om een klein bedrag te investeren en samen te zorgen voor voldoende budget om het met verdwijning bedreigde evenement opnieuw te lanceren. Op die manier probeert de groep vrijwilligers achter het festival, op haar eigen manier, het hoofd te bieden aan de steeds stijgende kosten die gepaard gaan met de organisatie van zulk een gebeuren.

Wanneer de organisatoren 50.000 euro kunnen verzamelen vóór 10 april is er voldoende zekerheid om in 2014 een nieuwe editie op poten te zetten. Je kan reeds instappen in het project vanaf 32 euro, dat is slechts 1 symbolische euro voor elk jaar dat Rock Herk bestaat. Na een kleine drie weken staat de teller reeds boven 25.000 euro. Met nog meer dan vier weken te gaan zit het crowdfunding-project dan ook op schema richting einddoel. Toch doen de initiatiefnemers een extra oproep om tijdig aan het project deel te nemen. Zodra de 50.000 euro wordt gehaald zal nog slechts beperkt kunnen deelgenomen worden aan het project.

Wanneer het vooropgestelde bedrag niet wordt gehaald vóór 10 april, betekent dit het einde van Rock Herk. In dat geval krijgt iedereen die zich reeds heeft ingeschreven zijn of haar geld terug. Dat scenario is voor de organisatie echter geen optie. Hoe kun je investeren? Wat krijg je in ruil, naast levenslange gratis toegang tot Rock Herk? Ontdek het snel op www.rockherk.be en zorg er samen met allen anderen voor dat dit geen loze woorden worden: Rock Herk editie 32 vindt plaats op 18 en 19 juli 2014 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof te Herk-de-Stad.