Rock Werchter 2012 – line up met o.a. Justice en RHCP, tickets te koop vanaf 03.12

door Bart Somers

Vandaag al start Rock Werchter 2012 (info & tickets). De eerste twee namen zijn een feit. RED HOT CHILI PEPPERS en JUSTICE laten immers weten dat ze present zullen geven op Rock Werchter 2012. Goed om te weten ook: Rock Werchter 2012 vindt plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli. In Werchter én volgens beproefd concept. Vier dagen lang is in het Festivalpark het beste van nu te zien en te horen op twee podia. De grote namen en de gevestigde waarden krijgen naar goede gewoonte de Main Stage. Voor aanstormend talent, intieme(re) acts en dance beats in de late uurtjes is er de Pyramid Marquee. Een gesmaakte formule die van Rock Werchter een internationale topper maakt en elke dag meer dan 80.000 festivalgangers uit alle mogelijke windstreken naar Werchter brengt.

Was er dan geen sprake van drie of zelfs vier podia in het Festivalpark? Toch wel. De kans dat Rock Werchter er in de toekomst ietwat anders uit zal gaan zien is groot. De provincie Vlaams-Brabant heeft een ontwerp tot herziening van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Rock Werchter klaar. De plannen worden momenteel aan een openbaar onderzoek onderworpen. Een wettelijk bepaalde procedure dient gevolgd waardoor implementatie wellicht niet voor de komende editie haalbaar is.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2012 start op zaterdag 3 december. Nieuwe namen volgen naar verluidt ook snel. Hou de website van Rock Werchter in de gaten.