Rock Werchter 2012 – namen druppelen binnen, Florence + The Machine bevestigd

door Bart Somers

Een nieuwe bevestiging voor Rock Werchter 2012: FLORENCE + THE MACHINE. Dat is een ietwat complexe naam voor een eenvoudig recept. Florence is de jonge Britse rasentertainer Florence Welch. Een jonge vrouw van goede afkomst die droomt van een carrière vol creatieve wendingen à la Björk, Kate Bush en PJ Harvey.

Florence heeft een geoliede, jawel, machine rondom zich om dat doel te bereiken. Een sterke groep waarin haar goede vriendin Isabella Summers, bijgenaamd ‘Machine’, toetsen speelt. Aan het debuutalbum ‘Lungs’ (2009) werken meteen de juiste namen mee: James Ford (Simian), Steve Mackey (ex-Pulp) en vooral Paul Epworth, de man die Bloc Party, Kate Nash en Jack Peñate groot hielp worden. Epworth leidt ook de werkzaamheden aan opvolger ‘Ceremonials’ (2011).

Zijn ploeg is ondertussen een winning team geworden. Vanaf de eerste single ‘Kiss With A Fist’ gaat het vooruit voor Florence + the Machine. De groep is op slag de lieveling van de Britse critici en verovert op een drafje de rest van de wereld met ‘Rabbit Heart (Raise It Up)’ ‘Dog Days Are Over’, ‘You Got The Love’, een knappe cover van een oud soulnummer, en recentelijk met ‘What The Water Gave Me’ en ‘Shake It Out’. De verrassing van Rock Werchter 2010, de dream date van deze jaargang. Op zondag 1 juli op de Main Stage.

Eerder werd reeds bekend gemaakt dat RED HOT CHILI PEPPERS en JUSTICE present geven op Rock Werchter 2012. Meer namen volgen binnenkort.

Over Rock Werchter:
Rock Werchter 2012 vindt plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli. In Werchter én volgens beproefd concept. Vier dagen lang is in het Festivalpark het beste van nu te zien en te horen op twee podia. De grote namen en de gevestigde waarden krijgen naar goede gewoonte de Main Stage. Voor aanstormend talent, intieme(re) acts en dance beats in de late uurtjes is er de Pyramid Marquee. Een gesmaakte formule die van Rock Werchter een internationale topper maakt en elke dag meer dan 80.000 festivalgangers uit alle mogelijke windstreken naar Werchter brengt.

DE TICKETVERKOOP START MORGEN
De tickets voor Rock Werchter 2012 zijn vanaf zaterdag 3 december om 9u te koop via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Ticketprijzen (excl. servicekosten) Rock Werchter 2012:
Combifestivalticket (28 juni > 1 juli) 195 euro
Dagfestivalticket donderdag 28 juni 79 euro
Dagfestivalticket vrijdag 29 juni 79 euro
Dagfestivalticket zaterdag 30 juni 79 euro
Dagfestivalticket zondag 1 juli 79 euro
Campingticket regular (28 juni > 2 juli) 18 euro
Campingticket xl (27 juni > 2 juli) 25 euro

Rock Werchter website