Rock Werchter 2012 – programma aangevuld met o.a. Mumford & Sons en Miles Kane

door Bart Somers

Het zomergevoel. Met een flinke lading nieuwe namen 26 stuks! voor Rock Werchter geeft dat geweldige gevoel zelfs op koude winterdagen present. Rock Werchter biedt dit jaar, naast de Main Stage en de Pyramid Marquee, een derde podium aan. Dat betekent: meer namen, meer feest, meer muziek. Van het beste gitaarwerk tot de strafste beat. Van de warme klank van de melodica tot een funky baslijn. Van indie pop naar punkrock. Dat kan allemaal op Rock Werchter. (info & tickets)

Zijn net toegevoegd aan de line-up: MUMFORD & SONS, INCUBUS, GOSSIP, MILOW, SELAH SUE, THE KOOKS, DROPKICK MURPHYS, CALVIN HARRIS, BLACK BOX REVELATION, SKREAM ft. SGT POKES, JAMES MORRISON, MY MORNING JACKET, RISE AGAINST, MASTODON, BIRDY NAM NAM, NOAH & THE WHALE, MAC MILLER, BAT FOR LASHES, ANNA CALVI, AMON TOBIN, MILES KANE, THE ALLAMERICAN REJECTS, THE MACCABEES, OTHER LIVES, NNEKA en JAMES VINCENT MCMORROW. Nog meer namen volgen binnenkort. Klik hier voor een overzicht per dag en per podium van de tot nog toe bevestigde namen.

Eerder werd reeds bekend gemaakt dat RED HOT CHILI PEPPERS, PEARL JAM, THE CURE, ELBOW, SNOW PATROL, dEUS, FLORENCE + THE MACHINE, BLINK-182, KASABIAN, JUSTICE, DEADMAU5, SKRILLEX, GARBAGE, KATY B, BEIRUT, DJ FRESH presents FRESH/LIVE, WOLFMOTHER, WIZ KHALIFA, KATZENJAMMER en X zullen aantreden op Rock Werchter 2012.

Over Rock Werchter:
Rock Werchter 2012 vindt plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli in Werchter. Vier dagen lang is in het Festivalpark het beste van nu te zien en te horen op drie podia. Het festival programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Rock Werchter is een internationale topper. Elke dag vinden meer dan 80.000 festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar Werchter. Tijdens de uitreiking van de European Festival Awards 2011, begin januari in Groningen, ontving Rock Werchter de award voor ‘Best European Festival Line-Up’. Nieuw in 2012: een derde podium. Rock Werchter verbreedt zijn aanbod. Gevestigde waarden, helden van vroeger en nu en de grote namen krijgen naar goede gewoonte hun stek op de Main Stage. De Pyramid Marquee focust op elektronische muziek in al zijn dansbare vormen op donderdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag wordt de programmatie daar, naar analogie met de vorige jaren, met aanstormend talent, intieme(re) optredens en dance beats in de late uren ingevuld. Het derde podium is de plaats om in prima omstandigheden te genieten van muziek in zeer veel van haar facetten. Het wordt een fijn weerzien met bekende namen maar evengoed een plaats om de helden van morgen te ontdekken. De betere concertzaal op een festival.

Rock Werchters nieuwe, derde podium is nog steeds naamloos. Al komt daar snel verandering in. Het festivalteam leest en beoordeelt momenteel de zeer vele suggesties die via de ‘Rock Werchter’s Name our Stage Competition’ op Facebook werden ingediend. De vrienden van Rock Werchter zijn bijzonder creatief geweest. Een shortlist wordt nu samengesteld. Wordt vervolgd op de Facebook pagina van Rock Werchter

Tickets en de meest complete info vind je via www.rockwerchter.be