Rock Werchter 2013 – Ook Sigur Ros en Alt-J op de affiche

door Filip Van Der Elst

Officiële bevestiging is er nog niet, maar als we Rock Werchter organisator Herman Schueremans mogen geloven, staan Sigur Rós en Alt-J deze zomer op het podium van Werchter. Schueremans zei dat gisteravond in een interview op de Nederlandse Radio 3FM.

Deze bands hoeven we wellicht niet meer aan jullie voor te stellen, maar het mag duidelijk zijn dat dit twee zeer mooie toevoegingen voor het festival zijn. Sigur Rós verbrak vorig jaar hun vier jaar durende stilte met een intens comebackalbum ‘Valtari’ en een optreden in ondermeer het Rivierenhof in Antwerpen. In het voorjaar trekken ze opnieuw op pad, en hun doortocht in Vorst Nationaal op 26 februari (waarvoor trouwens nog steeds tickets zijn) zal dus niet hun enige bezoek aan België zijn.
Alt-J brak dit jaar op ongeziene wijze door met hun debuutplaat ‘An Awesome Wave’. In elk zichzelf respecterend eindejaarslijstje duikt dit grensverleggende album op, en ze wonnen er ook de Mercury Prize (dat het beste Britse album van het jaar bekroont) mee. Dat België warm loopt voor deze frisse indieband kon je vorig jaar al merken, want hun optredens in de Chateau op Pukkelpop als in de ABClub waren een schot in de roos.

Rock Werchter (info & tickets) loopt van 4-7 juli. Eerder werden ook onder meer Editors, Blur en Depeche Mode bevestigd.