Rock Werchter en I Love Techno in de prijzen op European Festival Awards

door Bart Somers

Het is feest ten huize Rock Werchter. Gisteravond werden de European Festival Awards uitgereikt in het Nederlandse Groningen. De afgelopen maanden werden festivalgangers en experten uit de muziekwereld gehoord om 13 prijswinnaars te bepalen. Tijdens de feestelijke ceremonie in de Oosterpoort, die muzikaal opgeluisterd werd door onder andere Selah Sue en James Vincent McMorrow, mocht Rock Werchter de award voor ‘Best European Festival Line-Up’ in ontvangst nemen. Het team van Live Nation België mocht trouwens twee keer juichen. I Love Techno werd immers gekroond tot ‘Best Indoor Festival’. Een overzicht van de andere winnaars vindt u op de European Festival Awards website.

Rock Werchter dankt alle festivalgangers, artiesten, alle professionals achter de schermen en zijn vele vrijwilligers om het festival te maken wat het is: een groot(s) feest van de muziek, elk jaar opnieuw.

Rock Werchter 2012 vindt plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli. In Werchter én volgens beproefd concept. Vier dagen lang is in het Festivalpark het beste van nu te zien en te horen op twee podia. De grote namen en de gevestigde waarden krijgen naar goede gewoonte de Main Stage. Voor aanstormend talent, intieme(re) acts en dance beats in de late uurtjes is er de Pyramid Marquee. Een gesmaakte formule die van Rock Werchter een internationale topper maakt en elke dag meer dan 80.000 festivalgangers uit alle mogelijke windstreken naar Werchter brengt. Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Florence + the Machine en Justice zullen present geven op Rock Werchter 2012. Meer namen volgen binnenkort.

Rock Werchter website