Rock Zottegem 2013 – affiche volledig, o.a. Black Box Revelation en Absynthe Minded toegevoegd

door Bart Somers

Als de twintigste editie van Rock Zottegem geen echte knaller wordt, kun je alvast niet zeggen dat de organisatoren hun best niet hebben gedaan om grote namen aan te trekken. Naast dEUS, ZZ Top, Golden Earring, Bush en Hooverphonic zakken ook Black Box Revelation, Absynthe Minded, Suicidal Tendencies en Marco Z op 12 en 13 juli af naar Zottegem. Dr. Lektorluv en Felix da Housecat sluiten op respectievelijk vrijdag en zaterdag de verjaardagseditie af.

Naast optredens van dEUS, Golden Earring en Bush mag Rock Zottegem zich op vrijdag 12 juli ook opmaken voor de doortocht van singer-songwriter Marco Z, die na het aanstekelijke ‘I’m a bird’ nu zijn tweede hitsingle vast heeft met zijn ‘Marketing Song’. De veelbelovende Leuvense electropopband Epic Lane mag het muzikale feest de op gang trekken.De eerste festivaldag wordt feestend afgesloten door de Belgische dj Dr. Lektroluv (Visual Set).

Op zaterdag 13 juli krijgen ZZ Top, Hooverphonic en Gers Pardoel muzikaal gezelschap van twee van de beste muzikale exportproducten van België op dit moment: Black Box Revelation en Absynthe Minded. Beide bands maken tijdens hun drukke tour in het buitenland maar wat graag tijd vrij om het Zottegemse festivalpubliek van zijn sokken te blazen. Ook de liefhebbers van het hardere werk kunnen dit jaar hun hart ophalen op Rock Zottegem. De Amerikaanse band Suicidal Tendencies staat al jaren bekend om haar snoeiharde gitaren, hardcore metal-sound en bijhorende bad guys. De immens populaire Amerikaanse dj, Felix de Housecat, mag de twintigste editie afsluiten. Met zijn aanstekelijke remixes en zijn uitstekende livereputatie bezorgt hij Zottegem ongetwijfeld de kers op de muzikale verjaardagstaart.

Net zoals de voorbije jaren geeft Rock Zottegem ook in 2013 kans aan jong muzikaal talent om het festivalpubliek te veroveren. Dit jaar mogen de winnaars van het rockconcours van Jeughuis De Muze, I am Wolves, de tweede festivaldag van Rock Zottegem op gang knallen.

Voorverkoop Rock Zottegem loopt als een trein
De twintigste editie van Rock Zottegem gaat door op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli. Dagtickets kosten 39 euro, voor een combiticket tel je 70 euro neer. Ook drankbonnetjes kunnen online gekocht worden. Meer info vind je op de website van het festival.