Sinner's Day 2011 – Programma aangevuld met oa The Cult enThe Psychedelic Furs

door Bart Somers

Op zondag 30 oktober 2011 wordt er op Sinner’s Day in Hasselt naar goede gewoonte gefeest op het beste van new wave, EBM, electro, synthpop, post punk, darkwave en industrial. Deze 3de editie brengt sterke live performances op 2 podia in de main hall van de Ethias Arena. Dat is nieuw: bezoekers moeten niet meer kiezen tussen 2 verschillende ruimtes. Vandaag kondigen de organisatoren volgende nieuwe namen aan.

THE CULT (GBR) – De groep combineert de hardrock van Led Zeppelin met de mystiek van The Doors en de zwarte new wave van The Cure. ‘She Sells Sanctuary’ is een eerste grote ontlading. Het nummer is een ‘anthem’, een instant klassieker. Het zorgt ervoor dat het tweede album ‘Love’ (1985) als een komeet de wereld in schiet. Het verschijnt in meer dan 30 landen en wordt een million seller.

THE PSYCHEDELIC FURS (GBR) waren het hoogtepunt in de Club tijdens Sinner’s Day 2010. Het was hun eerste concert in België in 25 jaar en het was het wachten meer dan waard. De Furs zitten op een aangename plek tussen punk en pop en doen daar de indrukwekkende schuurstem van Richard Butler bovenop.

THE EXPLOITED (GBR) is hard en snel sinds 1980. ‘Punk’s Not Dead’ heette hun eerste legendarische plaat. Elf gitaristen, 10 bassisten en 8 drummers later maken ze dat nog altijd waar. Alleen zanger Wattie Buchan heeft de volle 31 jaar beleefd.

JOHN FOXX AND THE MATHS (GBR) – John Foxx was de oorspronkelijke zanger van Ultravox en maakte als eerste Britse artiest een integraal synthesizeralbum. De auteur van evergreen ‘Underpass’ wordt op handen gedragen door Aphex Twin, Brian Eno en Gary Numan.

RECOIL (GBR) is het project van Alan Wilder, de vroegere muzikale directeur van Depeche Mode. Een klankpionier die een van de eersten was om met samples te werken. Hij maakt fascinerende soundscapes waarop hij mooie en verrassende stemmen laat zingen.

BLANCMANGE (GBR) – Generatiegenoten van Depeche Mode en Soft Cell. Aanstekelijke synthpop met een hoog meezinggehalte. De eerste grote hit is ‘Living On The Ceiling’, een nummer dat opvalt door zijn exotische klankkleur. Bij ons zijn ze het meest bekend van ‘Don’t Tell Me’.

Eerder maakten de organisatoren al deze 6 namen bekend: PATTI SMITH & BAND, THE MISSION, KARL BARTOS (ex Kraftwerk), KMFDM, VISAGE en DIAMANDA GALAS.

Deuren 12u00, start 13u00 en einde is voorzien rond 01u00. Nadien is er een after-party.
Het definitieve uurschema wordt later bekend gemaakt.
Tickets kosten 58 euro in voorverkoop.

Meer informatie: www.sinnersday.com