Skunk Anansie komt naar België en Nederland voor akoestische gigs in Carré Amsterdam en Koninklijk Circus Brussel

door Bart Somers

Skunk Anansie verzorgt volgend jaar enkele bijzondere concerten in de Benelux. De shows maken deel uit van de Acoustic Tour die de groep geeft in het kader van het nieuwe live-album ‘An Acoustic Skunk Anansie – Live in London’ dat sinds vorige maand in de winkels ligt.

In april verzorgde Skunk Anansie voor het eerst een akoestisch concert. Achttien nummers, waaronder de hits ‘Weep’, ‘Charlie Big Potato’, ‘Weak’ en ‘Hedonism’ werden in een nieuw jasje gestoken. “Het was heel bijzonder”, blikt zangeres Skin terug op dat optreden. “Een heel andere kant van de band kwam aan het licht. Als je de liedjes helemaal uitkleedt, komt heel veel schoonheid, kwetsbaarheid en dreiging van de nummers op een geheel andere manier naar voren. Ook de nuances in de teksten springen er echt uit.” Ook voor het publiek was het concert een bijzondere ervaring, merkte Skin. “De mensen luisterden echt geconcentreerd in plaats van op en neer te springen en te stagediven zoals gebruikelijk is bij onze shows. Hoewel het merendeel van het publiek ons waarschijnlijk al eens eerder live had gezien, moet het ook voor hen zijn geweest alsof ze ons voor de eerste keer hoorden”.

Skunk Anansie live zien kan binnenkort in Amsterdam (Carré, 11.03, info & tickets) en Brussel (Koninklijk Circus, 14.03, info & tickets).

Skunk Anansie website

Verdeeld door V2