Stereo MCs live in TRIX te Antwerpen op 19.12

door Bart Somers

De Engelse elektronische dancegroep Stereo MCs is opgericht halverwege de jaren tachtig in Londen. In het collectieve bewustzijn staat de band vooral bekend om zijn hitsingle ‘Connected’. Het gelijknamige album verkocht miljoenen exemplaren en won twee Brit Awards, maar daarna bleef het – na een kleine opflakkering met ‘Deep Down And Dirty’ – voor het grote publiek angstvallig stil. Toch zaten producer Nick Hallam en frontman Rob Birch niet stil, getuige hiervan hun laatste wapenfeit ‘Emperor’s Nightingale’. Op dit in augustus verschenen album lijken de heren definitief afscheid genomen te hebben van hun typerende sound.

Volgens Hallam en Birch is ‘Emperor’s Nightingale’ een krachtig pleidooi voor muzikale vrijheid en is het een logische stap vooruit. Het songmateriaal is ditmaal niet louter opgebouwd uit grooves en sampled loops & beats, maar is het resultaat van old-school jamsessies met bas, gitaar, drums en vocals. De heren zijn in ieder geval uitermate tevreden met het resultaat en zijn ervan overtuigd dat echte Stereo MCs-fans blij verrast zullen zijn.

Dat ze live echter nog steeds garant staan voor een muzikaal feest, bewezen ze afgelopen zomer nog tijdens het Feest in het Park festival in Oudenaarde. Vergeet je dansschoenen dus niet op 19 december.

Stereo MCs website met o.a. gratis stream van hun album

Tickets en verdere info via de website van TRIX